Yeni yöntemleri: İslam'ın din olduğunu reddetmek

Yeni yöntemleri: İslam'ın din olduğunu reddetmek

Amerika Birleşik Devletleri'nde İslamiyet'e dair din özgürlüğü giderek kısıtlanıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Amerika Birleşik Devletleri pek çok farklı inancın ayrımcılığa uğraması konusunda son derece hassas olabiliyor. Yahudiler, ateistler, eşcinseller gibi farklı grupların yaşam tarzından dolayı ayrımcılığa uğraması anında cezalandırılıyor. Örneğin geçtiğimiz ay Yahudi bir çiftin düğününe pasta yapmayı reddeden bir fırıncı ayrımcılık nedeniyle para cezasına çarptırıldı.

Fakat konu İslam olunca özellikle son yıllardaki trend ile birlikte din özgürlüğü geçerli olmuyor. Bunun nedeni ise artık ABD'deki ırkçıların ve ayrımcıların İslamiyet'i bir din olarak görmemesi.

Bunun ilk işaretleri 2014 yılında Oklahoma şehrinde yaşandı. Oklahoma'da Cumhuriyetçi bir eyalet milletvekili olan John Bennett, 2014'te “İslam bir din bile değil; siyasi bir sistemdir' açıklamalarını yaptı. Bu açıklama uzun süre ABD ve dünya gündemini meşgul etti.

Yine 2016 yılında Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olan Michael Flynn, Dallas'ta düzenlenen konferansta İslam'ın politik bir tarzdan öte olmadığını söyledi.

Son zamanlarda PEW araştırma şirketi tarafından yapılan yeni bir araştırma ise ilginç sonuçlar verdi. Araştırmaya göre Amerikalıların yarısı Müslümanların ABD'ye düşman olduğunu ve onu yok etmek istediğine inanıyor. Yine 2017'de yapılan aynı şirketin bir başka anketinde ise ABD'lilerin yüzde 44'ünün İslamiyet'in ABD'nin bir unsuru olmadığını düşündüğü ortaya çıktı.

New York Times'ın haberine göre bu ABD'lilerin 1.5 milyardan fazla mensubu bulunan İslamiyet dinine karşı olan bakışı ve İslam'ın din olmadığını kabul ettirme çabası tamamen bir politikadan ibaret. Özellikle son yıllarda ABD'de Müslüman karşıtı bir terörizm endüstrisi var. Amerikalılar Müslümanlara ve Müslümanlara ait kavramlara uzaklaştırılıp, Müslümanların bir korku öznesi haline gelmesi sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.