Yeni Titanic için de "Tanrı Batıramaz" diyecekler mi

Yeni Titanic için de "Tanrı Batıramaz" diyecekler mi

Tarihler 15 Nisan 1912 yılını gösterdiğinde Dünya büyük bir gemi kazası ile yankılanıyordu. İnsanoğlunun kibir ve kendini üstün görme hastalığının suya gömüldüğü geminin ismi ise RMS Titanic’ti. İşte o gemi aradan geçen 1 asır sonra yeniden inşa ediliyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Bundan bir asır önce gemi ile yolcu taşıma yarışının en büyük kozu olarak ve dönemin en büyük gemisi olarak suya indirilen Titanic, yolculuğunun 5. gününde bir buz dağına çarparak sulara gömülmüş ve yüzlerce insanın ölümü ile sonuçlanan bir gemi kazası olarak tarihe geçmişti.

Suya indirildiğinde büyük bir kibirle “tanrı bile batıramaz” denilen gemi, buz dağına tam da batacak şekilde çarpmış ve sulara gömülerek insanoğlunun kibir ve kendini beğenmişliğini de sular altında bırakmıştı.

İşte bu olaydan bir asır sonra geminin birebir şekilde yeniden inşa edilip yolcu taşımacılığına başlamasına karar verildi. Gemi dış ve iç dizayn olarak birebir şekilde üretilmeye başlandı ve 2018 yılında suya indirilmesi bekleniyor.

"Gemi yine aynı iddialar ve kibir ile suya indirilecek mi?" veya "1912’de başına gelenlerden sonra akıbetinden korkulup yeterli yolcu sayısına ulaşılabilecek mi?" gibi sorular merak konusu olurken İngiliz medyasında yer alan habere göre geminin iç dizaynının birebir üretilecek olması müşterilerinin ilgisini çekecek bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor.

Proje’nin maliyeti 300 Milyon dolar. Geminin sahibi ise Avustralya’lı Milyoner Clive Palmer. Palmer’ın böyle bir girişimde bulunmasının sebebi ise kendisinin büyük bir Titanic hayranı olmasından ileri geliyor. 2018’de suya indirilecek gemide Palmer da bulunacak ve yolculuk boyunca geminin müşterilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışacak.


Kaynak: RisaleHaber.com

Yeni Titanic Eski Titanic ile aynı dizayna sahip olacakYeni Titanic Eski Titanic ile aynı dizayna sahip olacakYeni Titanic Eski Titanic ile aynı dizayna sahip olacak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.