Yeni sistemde bedelli askerlik kaç lira olacak?

Yeni sistemde bedelli askerlik kaç lira olacak?

Yeni askerlik sistemi için milyonlarca genç adeta yol gözlüyor. Kökünden değişecek askerlik sisteminde bedelli askerlik de kalıcı olacak. Peki bedelli askerlik kaç lira olacak?

Yeni askerlik sistemi ile ilgili tartışmalar 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ivme kazandı. Bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni askerlik yasası ile ilgili ilk detaylar verildi. Buna göre artık bedelli askerlik kalıcı bir hale geliyor. Her yıl TSK'nın ihtiyacına göre belirli sayıda bedelli askerlik başvurusu kabul edilecek. Peki yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik kaç lira olacak? 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bilindiği üzere 2018 Ağustos'ta çıkan bedelli askerlik 15 bin TL ücret karşılığında çıkmıştı. Yeni gelecek sistemde fiyat konusunda resmi bir açıklama gelmese de kulislerin iddiasına göre bedelli askerlik ücreti 2 bin euro, güncel kur ile 12 bin TL olacak. Fakat yığılmaların önlenmesi için bu rakam yüksek çıkabilir. Yine açıklanana göre bedelli askerlik fiyatının her yıl değişmesi de düşünülüyor.

BEDELLİ KALICI HALE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği bilgilere göre bedelli askerlik konusunda kökten bir değişim olacak. Daha önce belirli bir periyotu ve zamanı olmayan bedelli askerlik artık isteyen herkesin her an başvurabileceği hale getiriliyor. Bu sayede yıllık asker ihtiyacı ve başvurular arasındaki uçurum önlenecek. Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre her yıl 140 bin gencin başvurabileceği bir bedelli askerlik sistemi üzerinde çalışılıyor.

Maksat İstihdam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.