Yeni Müslüman olanlar için Kur'an yarışması

Yeni Müslüman olanlar için Kur'an yarışması

Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Dubai'de düzenlenen yarışmaya 20 ülkeden 309 kişi katıldı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Yeni Müslümanlar Kur'an-ı Kerim Yarışması'nın ikincisi Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Dubai'de yapıldı. 20 ülkeden 309 kişinin katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

BAE'nin Dar Al-Birr Topluluğuna bağlı El-Malumat İslam Merkezi tarafından organize edilen yarışmaya katılan 309 kişi, farklı kategorilerde en iyilere verilen ödülleri alabilmek ve Kur'an-ı Kerim'in nurundan istifade etmek için yarıştı.

El- Malumat İslam Merkezi müdürü Raşid Junaibi, yarışmanın Müslümanlığa yeni geçenleri kutsal kitabımız ile olan ilişkisini geliştirmesi ve onları Kur'an'ı kalben öğrenmeye ve kavramlarını ve öğretilerini düşünmeye teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.

Bu yıl yapılan yarışmada katılımcı sayısı geçen yılki yarışmaya oranlara yüzde 50 artmış durumda. Bu da etkinliğin düzenleyicilerini bir hayli heyecanlandırıyor.

Etkinliğin düzenleyicileri ayrıca bu yılki yarışmaya BAE'de yaşayan Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika ülkelerinden gelen ve sonradan Müslüman olan yerleşimcilerin katıldığını söyledi.

en.abna24'ün haberine göre bu yılın en büyük ödülü kutsal topraklara umre ziyareti oldu. Etkinliğin kapanış töreninde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve katılmcılara ödüller verildi. Ödül kategorileri arasında Kur'an-ı Kerim ezberi, Tecvid ve okuma gibi kategoriler yer aldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum