Yeni kabinede kimler olacak? Bakanların açıklanması bekleniyor

Yeni kabinede kimler olacak? Bakanların açıklanması bekleniyor

24 Haziran seçimlerinden sonra yeni hükümet sistemine geçen Türkiye heyecanla yeni bakanların açıklanmasını bekliyor. Yeni bakanlar kimler olacak? Yeni kabinede kimler olacak? Mustafa Elitaş ipuçları verdi.

Risalehaber Haber Merkezi- Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, son günlerin merak konusu olan yeni hükümet ile ilgili açıklama yaptı. Yeni hükümet sistemi gereği tamamen Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek olan yeni bakanların kimler olacağı merak konusu iken, söylentiler de giderek artıyor.

Yeni kabine 9 Temmuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreninin ertesinde açıklanacak olan yeni kabineye dair 4 milletvekilinin istifa edip, kabinede yer alacağı söylentileri dün medyada yer buldu. Dışişleri Bakanlığı için İbrahim Kalın'ın ismi geçiyor. 

Mustafa Elitaş ise bugün bazı ipuçları vermiş durumda. Elitaş, yeni kabinenin nasıl olacağına dair bazı ipuçları verdi. Elitaş; 

"Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Hiç milletvekili arkadaşımızı bakan yapmayabilir. tamamını dışarıdan yapabilir. Milletvekili adaylığı yapmayan eski bakanlarımız var onlardan yapabilir. Dışarıdan bakanlar büyük ihtimal ağırlıklı olacak." ifadelerini kullandı.

Elitaş, 1 veya 2 tane başkan yardımcısı olabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.