Yeni bir Rusça Kur’an Meali 5 senede hazırlandı

Yeni bir Rusça Kur’an Meali 5 senede hazırlandı

Rusya’da bulunan Tarjoman- e vahy enstitüsü, Kur’an-ı Kerim’in Rusça meali için çalışmaların devam ettiğini, mealin 1 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Ömer Çiftçi’nin haberi

RİSALEHABER - Rusya’da Kur’an-ı Kerim’in meali için 5 yıldır çalışmalar yürüten Tarjoman-e vahy enstitüsü, çalışmalarında sona yaklaştıklarını ve 1 ay içinde Kur’an’ın ilk baskısının hazır hale geleceğini açıkladı.

Enstitünün başında bulunan Muhammed Naghdi, yaptıkları çalışmada Kur’an’ın Rusça çevirisi sırasında büyük çaba sarf ettiklerini ve herhangi bir mezhep farkı gözetmediklerini söyledi. Arapça’dan Rusça’ya çevirinin zorluklarını anlatan Naghdi, çeviri sırasında 30 kişilik bir ekiple koordineli şekilde çalıştıklarını söyledi.

Çeviri ekibinin de yönetiminden sorumlu olan Naghdi, Kur’an’ın farklı dillere çevrilmesinin en büyük faydasının İslam’ın güzelliklerini tüm dünya ile paylaşmak olduğu görüşünde. Ayrıca bu tür çalışmaların Ortadoğu bölgesi dışında diğer ülkelerden de İslam ile şereflenmiş Müslümanların da Kur’an’ı daha sağlıklı anlaması için vesile olduğunu düşünüyor.

Rus dilinde Kur’an bundan önce 13 kere basıldı. Fakat bu 13 çevirinin her birinde ayrı meal hataları veya anlam kaymaları oldu. Bu 5 yıllık çalışma ile bu tür sorunların giderilmesi ve tam bir çeviri ile Rusça konuşan Müslümanların Kur’an’ın nurundan çok daha fazla ve doğru şekilde faydalanması amaçlanıyor.

İrna.ir’in haberine göre yeni basılacak Rusça Kur’an 1864’te basılan ilk Rusça çeviriden beri üzerine en çok çalışılan meal olma özelliği taşıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum