Yeni askerlik sistemi ne zaman gelecek? Ak Parti'den kritik açıklama

Yeni askerlik sistemi ne zaman gelecek? Ak Parti'den kritik açıklama

Yeni askerlik yasası ile ilgili heyecan sürüyor. Milyonlarca gencin gözü çıkması beklenen yeni askerlik sistemi için yetkililerde. Ak Partili Turan, konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Risalehaber- Yeni askerlik sistemi ne zaman çıkacak? sorusu yerel seçim yaklaştıkça daha büyük bir merak konusu haline geldi. Yeni askerlik yasası son olarak ilk taslağı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne geldi. Bu gelişme kamuoyunda heyecan oluşturdu. Askerlik çağına gelen ve askere gitmeyi düşünen milyonlarca genci ilgilendiren yasa ile ilgili sıcak günler yaşanıyor. 

BÜLENT TURAN'DAN YENİ ASKERLİK YASASI AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili son açıklama Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan'dan geldi. Turan, yeni askerlik sistemi ile ilgili yapılan son çalışmaları değerlendirdi.

Yeni askerlik sistemi ile ilgili çok büyük mesafe kat edildiğini söyleyen Turan, MSB ile yapılan görüşmelerde içeriğe dair önemli bilgiler aldıklarını, üzerinde biraz daha çalışılıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulduktan sonra Meclise geleceğini söyledi.

"Başından söylediğimiz bir gerçek var; 'Bedelli ile bizi yormayın.' Bunlar kalıcı olsun diyorduk." diyen Turan, bu şekilde bedelli askerliği kalıcı olacağına dair işaret de vermiş oldu. 

Askerlik sisteminin millet ile devletin bağını koparmayacak, çağın gereklerine uygun fakat aynı zamanda profesyonel orduya da geçişi sağlayan bir adım olacağını söyleyen Turan, sistemin kabul göreceğinden emin olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.