Yeni askerlik sistemi içinde askerlere 600 lira maaş!

Yeni askerlik sistemi içinde askerlere 600 lira maaş!

Bedelli Askerlik için 21 gün alımları sürerken yeni askerlik sistemi de gündemde. Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? sorusu yanıt bulmaya başladı.

Risalehaber Haber Merkezi- Askerlik sistemi değişecek. Yeni askerlik sistemi tartışmaları sürerken Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu yeni sistem konusunda duyumlarını aktardı. Cumhurbaşkanı'na yakın kaynaktan duyum aldığını söyleyen Müderrisoğlu detayları aktardı.

Yeni askerlik sisteminin önümüzdeki bir iki ay içinde devreye girmesi bekleniyor. İlk duyumlara göre askerlik artık ikiye ayrılacak. Bunlardan ilki bugün de uygulamada olan 'yükümlü askerlik' bir diğer ise 'bedelli askerlik' olacak. 

Türkiye'de her yıl 700 bin yeni genç askerlik yükümlüsü haline geliyor. TSK'nın ise 300 ila 400 bin arası yıllık alım kapasitesi var. Bu nedenle askerlik sisteminde köklü bir değişim son günlerde gündemde. Gençler ise bu konuda gelecek haberleri bekliyor.

ASKERLERE SİGORTA VE MAAŞ

Yeni askerlik sisteminde isteyen bedelli askerliği, isteyen yükümlü askerliği seçecek. Yükümlü askerliği seçen gençlere er veya erbaş fark etmeksizin sigortalama fikri masada. Ayrıca yükümlü askerlere aylık 600 lira maaş verilmesi de yeni sistemde düşünülüyor.

Yükümlü askerlik yapan gençlerin ailesine destek verilmesi ve askerden sonra işe girişte ek puan verilmesi bir başka detay.

KISA DÖNEMDE LİSANS ZORUNLUĞU KALKIYOR

Son yıllarda askerliği kısa dönem yapmak isteyen gençler sırf bu yüzden 4 yıllık lisans öğrenimi yapabiliyor. Bu durum pek çok soruna neden oluyor. Yeni sistemde bu sorunun önüne geçmek için kısa dönem askerlik için lisans mezunu zorunluğu kalkacak.

Bedelli askerlik yapmak isteyen gençlere dönemin mali şartlarına göre kolaylık sağlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.