Yeni anayasa için yaz mesaisi

Yeni anayasa için yaz mesaisi

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yeni anayasa metnini bu yaz tamamlayacaklarını belirterek, “Yeni yasama yılında da bunu Meclis’e göndereceğiz ” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa yapılmasının her partinin seçim vaadi olduğunu hatırlatan Turan, ancak gelinen noktada, “CHP’nin komisyonu dağıtmasından sonra sürecin akamete uğradığına” dikkati çekti.

YENİ YASAMA YILINDA MECLİS’TE

AK Parti olarak topluma yeni anayasa sözü verdiklerini de hatırlatan Turan, “Biz kendi çalışmamızı, bu yaz metin olarak tamamlayıp, yeni yasama yılında Meclis açıldıktan sonra getirmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.

ÇİFT BAŞLILIK ORTADAN KALKMALI

Hangi sistemin başarılı olacağı, hangi sistemin öne çıkarılacağının siyasi partiler arasında tartışma ve polemik konusu olduğuna işaret eden Turan, şöyle konuştu: “AK Parti olarak başkanlık sistemi ya da benzeri bir sistemin Türkiye’nin menfaatine olacağını düşünüyoruz. Başkanlığı, yarı başkanlığı, partili cumhurbaşkanlığını tartışırken; ‘AK Parti’nin geleceği ne olur?’ diye değil, ‘ülkenin geleceği ne olur?’ diye endişe duyarak bakıyoruz. Çünkü bir sistemde iki yetki, iki lider olmaz. Bu siyasetin temeline, insan hayatının doğasına aykırı bir şey. Ya çok kuvvetli bir Cumhurbaşkanlığı veya sembolik Cumhurbaşkanlığı ama güçlü bir başbakanlık... İkisinden biri tercih edilir, edilmesi gerekir. “

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.