Yazar, şair Eyüp Otman ağabeyi rahmetle anıyoruz

Yazar, şair Eyüp Otman ağabeyi rahmetle anıyoruz

Risale Haber yazarı, şair Eyüp Otman ağabeyi vefatının birinci yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

21 Mart 1953 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinin Yolağzı köyünde dünyaya gelen Otman, 17 Eylül 2020 tarihinde Bursa'da tedavi gördüğü hastanede Hakkın rahmetine kavuştu.

Şair ve yazarlığının yanında işadamı kimliği de bulunan Eyüp Otman, yıllardır Kur'an ve iman hizmetlerinin içinde yer almıştı.

Risale-i Nur eserlerine kavuştum Medrese-i Yusufiye macerası başladı

Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur ile ilgili bir çok çalışması da bulunan Otman, Risale-i Nur'la nasıl tanıştığını şöyle anlatmıştı:

"Bediüzzaman’ın hayatımdaki yeri, bir mihenk noktası, değişimin başlangıcı. 1971 sonları gibi Risale-i Nur Talebelerini tanıdım ve Risale-i Nur eserlerine 18 yaşında kavuştum. Akabinde de Medrese-i Yusufiye macerası başladı. O zamanın hükümeti ve adliyesi, asayişi ihlâl ve “Devletin Temel Nizamlarını Dinî Esaslara uydurmak gayesi ile Cemiyet Kurmak” suçlamasıyla, 13 yaşındaki kardeşim de dâhil olmak üzere toplam 9 kişiyi derdest edip cezaevine gönderdiler. Suç aletleri; Risale-i Nurlar ve bunun yanında teşbih, takke ve duvarlardaki vecizeli tablolardı.

Bu şekilde 2 ay 10 gün Bursa cezaevinde yattık ve Bursa Adliyesi, sıkıyönetimi ilgilendiren suçlar sınıfına sokup bizleri İstanbul Sıkıyönetim mahkemelerine havale etti. 28 Ağustos 1972’de Selimiye Askerî Mahkemesinden Nurcuların Avukatı Merhum Bekir Berk Ağabeyimizin şahane müdafaasından sonra tahliye olup çıktık.

Böylece Bediüzzaman ve Risale-i Nurlar hayatımızda yer etti. 45 senedir Risale-i Nur Eserlerinden istifade etmeye çalışıyoruz."

Röportajları, şiirleri

Risale Haber'deki köşesinde düşüncelerini şiirle dile getiren Eyüp Otman'ın çeşitli zamanlarda yine Risale Haber'de bir röportajları da yayınlanmıştı:

Eyüp Otman: Aziz Üstadım'ı göz yaşları içinde yazdım

Bediüzzaman, Risale-i Nur ve Nur talebelerini şiirle anlatıyor

Hafızasını kaybetmiş bir millet rüzgârların önünde sürüklenir

Şiirleri için tıklayınız

Vefatından sonra yapılan anma programı:

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum