Yaz sıcağında kar serinliği

Yaz sıcağında kar serinliği

Yaylalara yağdıktan sonra kuyularda istiflenerek saklanan kar, yazın meyve şuruplarıyla karıştırılarak sıcaktan bunalan vatandaşlara ikram ediliyor.

Yaylalara yağdıktan sonra kuyularda istiflenerek saklanan kar, yazın meyve şuruplarıyla karıştırılarak sıcaktan bunalan vatandaşları serinletiyor

Efeler ilçesinde kar helvası satışı yapan Mehmet Arıcı, Aydın'da karhelvası geleneğinin yüzyıllardır devam ettiğini, kışın Madran ve Paşa yaylalarında saklanan karın yazın halka sunulduğunu belirtti.
Helvanın, yaylalardan çuvallarla şehre getirilen kara, karadut ve vişne şurubu karıştırılarak yapıldığını anlatan Arıcı, doğal olması nedeniyle çok tercih edildiğini ve bu güne kadar herhangi bir hastalığa neden olmadığını bildirdi.
Aydınlıların yanı sıra, şehir dışından gelen vatandaşların da bardağını 2,5 liraya sattıkları kar helvasına büyük ilgi gösterdiklerine işaret eden Arıcı, şöyle dedi:
"Kışın yaylalara yağan karla doğal meyve şurupları karıştırılarak hazırlanankar helvası, yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Aydın çok sıcak bir memleket olduğu için vatandaşlar kar helvasına büyük rağbet gösteriyor. Sıcaktan bunalanların serinlemesi, ferahlaması için birebir. Son zamanlarda makinelerde yapılan kar helvaları gibi hastalığa neden olmuyor. Yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgisinden memnunuz."
Kar helvasıyla serinliyorlar
Öte yandan, yaz sıcakları ile bunalan vatandaşlar, kar helvası ile serinlediklerini dile getirdi.
Aydın'da ikamet eden Büşranur Erkin, kara vişne ve karadut şurubu karıştırılarak hazırlanan karhelvasının yoğun olarak tükettiklerini belirterek, "Aydın yazın çok sıcak oluyor. Serinlemek için bol bol karhelvası tüketiyoruz. Aydın'ımızın kar helvasını herkese tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
Bolu'dan Aydın'a yakınlarını ziyarete geldiklerini ve ilk defa kar helvası tattıklarını belirten Abdullah Belge "Bolu'da da kar var ama daha önce hiç helvasını yememiştik. Yoğun sıcağın etkisinden kurtarıp serinlik veriyor. Tadını çok beğendik" ifadesini kullandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.