Yaşadığı bölgenin ilk Müslümanı Javed'in hummalı çalışması

Yaşadığı bölgenin ilk Müslümanı Javed'in hummalı çalışması

Hummalı bir çalışma içine giren Muhammad Javed, yaşadığı bölgenin ilk Müslümanı...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kuzey Kanada'da bulunan ve 30 bin kişilik nüfusa sahip Yukon şehrinin ilk Müslümanı olan Muhammad Javed, kendinden sonraki Müslümanlara kalacak bir miras için çalışmalara başladı. 

Bölgenin ilk camisini yapmak isteyen Javed, bunun için küçük de olsa eski bir depoyu satın aldı. Belediyeden gereken izinler için başvuru yapan Javed, tüm planlarını da hazırlamış durumda. Tek amacı bölgenin ilk Müslümanı olarak adını kendisinden sonra yaşatmak.

yukon-mosque-from-outside.jpg

(Yukon'un ilk camisi olacak depo)

Bu küçük ve soğuk şehire kendisinden sonra 90 Müslüman daha taşınmış. Amacı, bu yaz sonu itibari ile 90 Müslümanın ibadet edeceği yeri hazır hale getirmek.

Javed, projesi ile ilgili CBC kanalına; "Bu harika bir proje. Yapım aşamasına geçtiğimizde hangi dinden olursa olsun pek çok insanın bana yardım edeceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Şu an Yukon şehirinde Javed ve 90 Müslüman, özellikle Cuma ve Bayram namazları için küçük bir ofis kiralamak zorunda kalıyor. Bu ofis maalesef kendilerine yetmiyor. Ayrıca Javed, bu bölgede Müslümanların da var olduğunu göstermek istiyor.

current-whitehorse-prayer-space.jpg

(Yukon Müslümanları'nın ibadet ettiği kiralık ofis)

Javed, yapacakları ilk cami için şunları söylüyor; "Burası sadece bir cami değil, bir eğitim ve iletişim merkezi de olacak. Biz Müslümanlar Kuzey Kanada'da da yaşıyoruz. Bunu bilmeliler." 

CBC'nin haberine göre kurulacak camide bir minare, mutfak, kütüphane, kubbe ve imam için oda yer alacak. Bölgedeki küçük Müslüman grup heyecanla yaz aylarını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum