Yargı, Amerika'da zaten uygulanmayan İslam şeriatını yasakladı!

Yargı, Amerika'da zaten uygulanmayan İslam şeriatını yasakladı!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın İslam Düşmanlığı devletin yargı organları içinde karşılık bulmaya başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Trump'ın İslam ve Müslüman düşmanı tavrı ülkedeki sağ kanadı cesaretlendirdiği gibi, yargının tarafsızlığını da yok etmeye başladı. Yargı zaten uygulanmayan İslam şeriatını yasakladı. Bunun ispatı mahkemeler konusunda yayınlanan son rapor oldu.

Rapora göre 2017 yılında ABD'deki 18 eyalette bulunan bazı mahkemelerde 23 dosya ile ülkede İslam Şeriatı'nın uygulanması yasaklandı. Şeffaf olmayan hareketi izleyen UC Berkeley'de bulunan Haas Enstitüsü'ne göre bu 2010 yılından beri süre gelen duruma bakıldığında bu gelişme bir rekor. Kararlara göre 18 eyaletteki mahkemelerde İslam Dini Hukuku uygulamaları kesinlikle yasaklandı.

Hukuk uzmanları, 18 eyalette alınan bu kararın nedensiz ve gereksiz olduğunu düşünüyor. Nedeni ise zaten ABD Mahkemelerinde, ABD'nin kendi yasaları dışında bir üst güç kabul edilmiyor. Yani yasaklanan İslam Hukuku zaten bu mahkemelerde uygulanmıyor.

Bu kararlar ile Müslümanlar korku öğesi haline getirilmeye çalışılıyor

Araştırmayı gerçekleştiren Haas Enstitüsü'ndeki küresel adalet programının direktörü Elsadig Elsheik, herhangi bir uygulaması bulunmayan İslam Şeriatı'nın yasaklanmasının tamamen Müslümanlar üzerine oynanan bir oyun olduğunu düşünüyor. Elsheik'e göre zaten uygulanmayan bir şeyi yasaklamanın amacı Müslümanların ABD'de Şeriat uyguladığına toplumu inandırmak.

"Bu karar kanun olmasa bile, Müslümanları gözetim,dışlanma ve ayrımcılık biçimlerine tabi tutmaya yardımcı oluyor" ifadelerini kullanan Elsheik, bu kararlar ile Müslümanların korku öğesi haline getirilmeye çalışıldığını düşünüyor.

Net bir algı operasyonu

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi'ndeki Müslüman karşıtı nefret gruplarına ilişkin bir uzman olan Heidi Beirich, bu kararların Trump'ın Müslüman düşmanı politikalarının bir tamamlayıcısı olduğunu düşünüyor. Konu ile ilgili konuşan Beirich; "Bütün saldırılardan Müslümanları sorumlu tut, İslam Şeriatı'nı yasakla. Net bir algı operasyonu" ifadelerini kullandı.

Utah Üniversitesi'nde anti-Müslüman mevzuat üzerine doktora tezi araştıran Charles Turner ise bu yapılanların ABD'deki popüler sağcıların bayrak açması olduğunu düşünüyor.

Guardian'ın haberine göre henüz net olarak İslam Şeriatı'nı yasaklamamış pek çok mahkeme bile 'dini hükümler' adı altında isim vermeden İslam Hukuku'nu yasaklamayı düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.