Yangın ve kazaları bile Muhammed adıyla operasyona çeviriyorlar

Yangın ve kazaları bile Muhammed adıyla operasyona çeviriyorlar

Düşmanlığın mide bulandırıcı boyutu

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- ABD'de geçtiğimiz yaz mevsiminden beri ülkenin çeşitli yerlerinde kazalar, yangınlar, fırtınalar ve depremler nedeniyle kabus yaşanıyor. Donald Trump dönemi ile birlikte başlayan musibetler zinciri, Müslüman karşıtı medyanın da 'krizi fırsata çevirme' girişimlerine sahne oluyor.

Bunun son örneği, geçtiğimiz hafta meydana gelen ve pek çok kişinin can verdiği 'Amtrak tren kazası' oldu. Bir trenin raylarına yapılan sabotaj sonucu gerçekleşen kaza, bölgede isim yapmış olan Antifa adlı anarşist bir grup tarafından gerçekleştirildi.

Fakat bu grubun olayı yaptığı duyulmadan önce Müslüman düşmanı medya yine yapacağını yaptı. Medya, olayın ardından çıkardığı sahte haberlerde, bu tren kazasının sorumlusunun FBI tarafından bulunduğunu ve ismi  'Muhammed Christopher Blair' olan bir Müslümanın rayları değiştirerek treni sabote ettiğini yazdı. Blair adlı hayali kişi ile ilgili bir de hayali bir hikaye uyduran medya, bahsi geçen kişinin bir Hıristiyan kıza aşık olduğunu, fakat Müslüman olduğu için kızın ailesinin kendisini reddettiğini ve bu nedenle ailenin bulunduğu treni sabote ettiğini yazdı.

'Muhammed Christopher Blair' isminin sahte olduğu ise, Christopher Blair adlı liberal bir siyasetçinin ismine 'Muhammed' eklenerek kullanıldığı ortaya çıkınca anlaşıldı. Ayrıca hikaye daha önce sosyal medyada yayınlanmıştı.

Bütün bunlar devam ederken, bir başka haber sitesi ise California'da ortalığı kasıp kavuran orman yangınlarının 'Muhammed' isimli bir Müslüman tarafından çıkarıldığını yazdı. Bu iddia büyük yankı uyandırdı.

Yine pek çok ABD medya kuruluşu, Rus ajanlarının sosyal medya üzerinden Müslümanları kışkırttığını iddia ediyor. Ayrıca NATO karşıtı hareketlerde de Müslümanların adı sıkça zikrediliyor.

Global News'in haberine göre medyanın algı operasyonları arasında en keskin olanı, Nazi-Müslüman gibi saçma bir kavram ortaya çıkarmaları. Anti Semitik Müslümanlar olarak adlandırılan bu güruhu ortaya çıkaran medya, pek çoğunun Adolf Hitler'in görüşlerini desteklediği ve Yahudi düşmanlığı konusunda örnek aldığını yazıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.