Yalnızlık çok zararlı, kalp krizi ve kanser...

Yalnızlık çok zararlı, kalp krizi ve kanser...

Amerika Kanser Topluluğu, tüm yaş ve ırkları kapsayan yeni bir araştırma yayımladı

Araştırmaya göre yalnızlık sigara içmek kadar sağlığa zararlı, kalp krizi ve kansere neden olarak erken ölüme yol açıyor.

Yeni yapılan araştırmaya göre sosyal izolasyon erken ölüm riskini artırıyor. Araştırmada yalnızlığın siyahilerde kanser riskini iki katına çıkardığı, beyazlarda ise kanser riskini yüzde 84 oranında artırdığını belirlendi. 

Sosyal etkileşimin sağlıklı bir hayat için gerekli olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. İnsan teması olmadığında vücudun kan basıncı artar ve inflamasyon yükselir. Bu durum ileriki yaşlarda görülmesi beklenen sağlık problemlerinin oluşumunun hızlanmasına yol açıyor.

Amerika Kanser Topluluğu tarafımdan yayımlanan araştırma, özellikle tatil dönemlerinde artış gösteren yalnızlığın ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi.Yapılan araştırma sosyal izolasyonun her ırktan insan için somut zararlara yol açabileceğini gösteriyor.

Yüzyıllardır iletişimsizliğin iyi hissettirmediğini biliyorduk ancak bu araştırmaya göre yalnızlık sigara içmek kadar zararlı. 

Kassandra Alcaraz tarafından yürütülen araştırmada Kanser Önleme Araştırması’na kayıtlı 580 kişiden alınan veriler analiz edildi. Kişilerin kaç yakın arkadaşı olduğu, onlarla ne sıklıkla görüştüğü, evli, boşanmış ya da bekar olup olmadıkları analiz edilerek toplumdan ne kadar izole oldukları 0 ile 5 arasında sınıflandırıldı. Daha sonra kişilerin yaşadığı sağlık sorunlarını ve ölüm sebeplerini inceleyen uzmanlar sosyal izolasyonun kalp krizi ve kansere bağlı erken ölüm riskini artırdığını ortaya çıkardı. Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum