Yakup Köse o karikatürü Said Nursi'nin köpek tepkisi ile eleştirdi

Yakup Köse o karikatürü Said Nursi'nin köpek tepkisi ile eleştirdi

HDP'li Belediyenin Peygamber Efendimize (asm) hakaret eden karikatürü yayınlamasına en sert tepki star yazarı Yakup Köse'de geldi. Köse, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin "Ekpekü’l-küpekâ’dan tekepküp etmiş köpek” ifadesini kullandı.

Risale Haber-Haber Merkezi

Said Nursî'nin Hutuvat-ı Sitte adlı eserinde İngilizler için “Ekpekü’l-küpekâ’dan tekepküp etmiş köpek” dediğini hatırlatan Köse, "Mânâsı: “Köpeklerin en köpeğinden köpekleşmiş köpek!” İngilizler için söylenmiş bu sözü tüm İslâm düşmanlarına şâmil kılabiliriz. İsimlerinin farklı olması köpeklikteki müşterekliklerine engel değildir!" dedi.

Diyarbakır’da Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i aşağılayıcı bir afiş asıldığını belirten Köse, "Danimarkalı bir ekpekü’l-küpekânın çizdiği karikatürü afişte kullanan Diyarbakır Yenişehir Belediyesi “çocuk gelin”lere dikkat çekmek istemiş! Dikkat çekmekte başarılı oldu Yenişehir Belediyesi, hem de çok... Meşhur olmak için caminin içine bevleden adamın ‘başarı’sını yakaladı Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ait belediye ama kendilerini bu ‘başarı’dan dolayı tebrik edemiyoruz ne yazık ki! Asılan rezil afişler Müslüman gençler tarafından hak ettiği muameleyi gördü. Gelen tepkiler üzerine HDP’li Yenişehir Belediyesi ‘özür’ diledi" şeklinde yazdı.

Köse, yazısını Said Nursi'nin Tarihçe-i Hayat'ta yer alan ve Eşref Edip'in yazdığı sözleri ile bitirdi:

"Diyelim ki HDP’li Yenişehir Belediyesi’ndeki ilgili kişiler internetten aldıkları karikatürde Peygamber Efendimiz’in kastedildiğini bilmiyor, olabilir! Peki, her hâliyle Müslümanları aşağılayıcı bir çizim olduğu belli olan mezkûr karikatürü neden kullandınız? Neden Müslümanları aşağılıyorsunuz ey HDP’liler? Ne oldu sizin “kardeşlik, barış, düşünce özgürlüğü, inançlara eşit yaklaşım” masallarınıza?

"HDP’ye oy vermeği düşünen Müslümanlar da Said Nursî’den şu satırlar düşüyor:

“Bana ızdrap veren, yalnız İslâm’ın mâruz kaldığı tehlikelerdir. Eskiden tehlikeler hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlikeler içeriden geliyor. Kurt gövdenin içine girdi. Şimdi mukavemet güçleşti. Korkarım cemiyetin bünyesi buna dayanmaz; çünkü düşmanı sezmez. Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder. Cemiyetin basiret gözü körleşirse, iman kalesi tehlikededir. ” 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum