Wilders'in adamı İslam karşıtı kitap yazmaya başladı Müslüman oldu!

Wilders'in adamı İslam karşıtı kitap yazmaya başladı Müslüman oldu!

Hollanda'da ünlü İslam Düşmanı Geert Wilders'ın partisinin ikinci adamı, İslamiyet karşıtı kitap yazmak için başladığı yolun sonunda Müslüman oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Geert Wilders'ın liderlik ettiği ve İslam düşmanı politikaları ile bilinen Özgürlükler Partisi'nin eski milletvekili ve ikinci adamı olan Joram van Klaveren, İslamiyet karşıtı bir kitap yazmak isterken geçtiğimiz ekim ayında İslam ile şereflendiğini açıkladı.

Klaveren'in Hollanda Radyosu'na verdiği demece göre, kendisi bu yola 'İslam düşmanı bir kitap' yazmak için girmiş. Klaveren demecinde; "Yazılarım sırasında İslamiyet'e bakışım tamamen değişti" ifadelerini kullandı.

4 yıl boyunca Wilders'ın partisinde milletvekilliği yapan Klaveren, 2014 yılında parti içinde anlaşmazlık yaşayınca partisinden istifa etme kararı almıştı. Ayrılığın ardından bir süre bağımsız olan Klaveren, 2017'de kendi partisini kursa da Hollanda'daki seçimlerde herhangi bir başarı sağlayamadı.

Hollandalı NRC gazetesinin verdiği bilgilere göre Klaveren ülkedeki azılı İslam düşmanlarının başını çekiyordu. Özellikle Özgürlükler Partisi dönemlerinde "İslam yalandır" ve "Kur'an bir zehirdir" söylemleri ile ön plana çıkmıştı.

Kendisine bu demeçleri hatırlatılan Klaveren ise o dönem partisinin yanlış olan herşeyi İslam ile ilişkilendirdiğini ve kendisinin de bu hataya düştüğünü belirtti.

BENZER BİR DURUM DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Wilders önderliğindeki ırkçı partinin ilk hezeyanı Klaveren değil. Yine aynı partide yetkili olan Arnoud Van Doorn adlı siyasetçi bundan 6 yıl önce istifa edip İslam ile şereflenmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum