Whatsapp'ta yeni İslami emojiler

Whatsapp'ta yeni İslami emojiler

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformalarından Whatsapp yeni bir güncelleme daha yayınladı.

Serdar Aslan'ın haberi
RİSALEHABER - Google Play'de Android için yayınlanan Whatsapp 2.12.453 güncellemesinde Whatsapp kullanıcıları için iki önemli yenilik getirildi. Bunlardan birisi kullanıcıların uzun zamandır beklediği google drive yedeklemesi. Google Drive yedeklemesi artık herkes için kullanılabilir durumda.  

Whatsapp'ın getirdiği ikinci önemli yenilik ise mesajlaşmalarda neredeyse mesajların yerini almaya başlayan ifadelere 184 yeni emoji eklendi. Emoji kelimesini duymayanlar için hatırlatalım :) Metin tabanlı mesajlaşmaları ifadesel olarak zenginleştirmek amacıyla kullanılan çeşitli ifadelerdir. Gülen, üzgün, sinirli yüz ifadeleri gibi basit ifadelerle başlayan ve smiley şeklinde adlandırılan emojiler artık daha geniş anlamları da kapsayacak şekilde zenginleşmeye devam ediyor. Bu ifadelerin ciddiyeti bozduğuna inananlardansanız şunu da hatırlatalım Oxford sözlüğü her sene gerçekleştirdiği yılın kelimesini seçme uygulamasını 2015 yılı için değiştirdi. Bir kelime seçmek yerine yine Whatsapp'la meşhur olmuş bir yüz ifadesini yılın kelimesi yerine seçti. Haber için tıklayınız

2015 Nisan ayında Whatsapp'ı satın alan Facebook, kullanıcılar için emojilerin yetersiz kaldığını farketmiş olacak ki yeni güncellemeyle uygulamaya bir çok ifade daha eklendi. Apple İOS kullanıcıları ise Android'ten önce bu güncellemeyi almışlardı. 

WHATSAPP'ta İslami Emojiler

Daha önce sadece Kilise simgeleri olan Whatsapp'ta artık İslami simgeler de yer alıyor. 

Bu simgeler; seyahat ve mekanlar kategorisinde Kabe ve Cami simgeleri, nesneler kategorisinde tesbih, semboller kısmında ise İslam ve müslümanlarla özdeşleşen hilal ve yıldız simgeleri sayılabilir.

whatsapp-emojiler-din-ve-inanc.jpg

Whatsapp'ta Diğer İnançlara ait Emojiler

Yeni güncelleme ile gelen simgeler arasında Hristiyan, Musevi, Budizm, Hinduizm vs gibi bir kaç inanışa ait daha simgeler var. 

Seyahat ve Mekanlar Kategorisinde
Shinto Tapınağı
Sinagog
İbadet (diğer inanışlar için)

Nesneler Kategorisinde

Tabut, kül çömleği, mum

Semboller Kategorisinde
Latin Haçı
Ortodoks Haçı
Menorah Şamdanı
OM sembolü
Barış Sembolü
Dharma Çarkı
Davud Yıldızı
Ying Yang Sembolü

Burada dikkat çekici başka bir ayrıntı da şu ki dini semboller ile rakam gibi çeşitli sembolleri kategorik olarak ayrı renklerde belirten tasarım ekibi "atom" simgesine de din kategorisinde kullandığı rengi vermiş. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum