Washington’da İslam karşıtı otobüs reklamlarına yasak

Washington’da İslam karşıtı otobüs reklamlarına yasak

Washington’da giderek yaygınlaşan otobüs reklamları üzerinden İslam karşıtı propagandalar yayınlanmasına bölge savcılığı yasak getirdi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi

RİSALEHABER - Amerika’nın başkenti Washington’da son zamanlarda toplu taşıma araçları üzerinde Anti-İslami gruplar tarafından yayınlanan ve Müslümanları Terörist gibi gösteren reklamlara karşı Washington mahkemeleri harekete geçti.

Özellikle Washington’da bir dergide Hz. Muhammed karşıtı çizgi dizi yayınlamaya başlayan Anti İslami grup, son zamanlarda otobüslerde Müslümanların terörist olduğuna dair pek çok slogan barındıran reklamlar yayınlamaya başlamıştı. Reklamlarda özellikle Müslümanların Yahudi karşıtı, terörist ve radikal olduğunu göstermeye çalışan gruplar, Müslümanları Nazi’ler ile işbirliği ile suçluyor. Alenen insanlık suçu işleyen bu gruba ceza gelmesi de gündemde.

Karardan sonra bölgedeki İslami gruplar ile İslam karşıtı gruplar arasında gerginlik başladı. İslam karşıtı grupların bölgedeki lideri olan Pamela Geller, kararı ifade özgürlüğüne aykırı olarak görse de, İslama karşı bu küçük düşürücü ifadelere mahkemelerin ve bölge halkının tahammülü yok.

Huffington Post gazetesinin haberine göre;Amerika’da İslam karşıtı otobüs reklamlarının ilk örneği Washington’da yaşanan değil. Daha önce New York City ve Detroit bölgelerinde de benzer olaylar yaşanmış, yine bölge mahkemelerince yayını durdurulmuştu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum