Vücudumuzdaki ağır metallere karşı şifa Kainat eczanesinde

Vücudumuzdaki ağır metallere karşı şifa Kainat eczanesinde

Dr. Ender Saraç, yaşlanmanın en önemli etkeninin maruz kaldığımız çevresel faktörler ve ağır metaller olduğunu söylüyor

"Boğazımıza kadar ağır metallere battık. 30’dan fazla ağır metal bizi zehirliyor. Yediklerimizden içtiklerimizden havadan aldığımız civa, kadmiyum, arsenik o kadar yoğun ki, yorgunluk, vücut ağrısı, cilt bozuklukları, bir türlü geçmeyen hastalık şikâyeti ile başvuranlara yaptırdığımız testlerde 10 hastadan yedisinde ağır metal zehirlenmesi olduğunu görüyoruz. Alzheimer’da hatta kanserde bile ağır metallerin varlığını gözlemliyoruz. Deodorantlar, makyaj malzemeleri, temizlik malzemeleri, günü geçmiş ilaçlar, yapıştırıcılar, piller, saç boyaları ve hayatımızdaki daha birçok madde, ağır metal yüklemesi yapıyor. Özellikle çevre kirliliği hücre yapısını bozuyor ve bizi yaşlandırıyor. İçten içe yaşlanıyoruz…

ÇEVRE KİRLİLİĞİ KOLAJENİ ERİTİYOR

Vücudumuzdaki yapı taşları olan proteinin önemli bir bölümünü oluşturan kolajenin gençlik, güzellik en önemlisi sağlık kaynağı olduğunu anlatan Dr. Ender Saraç, çevresel faktörlerin kollajen dokuyu bozduğunu ve erittiğini söyledi. Cilt yaşlanmasının sebebinin çocukluk ve gençlik döneminde sıkı olan kolajen dokusunun yaşla birlikte esnemesi ve buna bağlı olarak karışması olduğunu belirten Dr. Saraç “İnsan vücudunda en fazla bulunan protein tipi kolajen, vücudun en önemli mineralidir. 30 yaş sonrası vücutta azalan hatta bazen tamamen duran kolajen üretimi ilk belirtilerini; ciltte kuruluk, kırışıklık, sarkmalar ve bunun yanında çeşitli sırt, bel, boyun ve eklem ağrıları ile göstermeye başlar. Vücuttaki kollajeni azaltan tek faktör yaş değil. Ağır metaller, hava kirliliği, içinde bulunduğumuz elektromanyetik ortamlar, cep telefonu bile kolajen dokuyu bozuyor; bizi yaşlandırıyor” dedi.

HACAMAT KANI TEMİZLİYOR

“Eğer siz de son zamanlarda yorgun, bağışıklık sistemi düşük, cilt problemleri olan, kemik ağrıları çeken bir kişiyseniz ve bir türlü iyileşemiyorsanız kanınızda ağır metallere baktırın” diyen Dr. Ender Saraç, günümüzde ağır metalleri temizlemek için etkili yöntemin ayın belirli dönemlerinde yaptırılan hacamat olduğunu söyledi.

KELLE PAÇA GENÇLEŞTİRİR Mİ?

“Vücutta kolajen miktarı azaldığında da cilt sıkılığını ve esnekliğini kaybeder” diyen Uzm. Dr. Ender Saraç “Kelle paça, işkembe gibi yiyeceklerde kolajen miktarı yüksek ancak her gün bunları yemek mümkün olmuyor. Vücuttaki kolajeni tazelemek için yiyecekler yeterli değil. Bu noktada günlük olarak alınacak kolajen takviyesi ürünlerle cildin sıkılığını ve esnekliğini korumak çok önemli. Sıvı şeklinde içilebilen kolajenle cildin sıkılığını ve tazeliğini korumak cilt lekelerini ve kırışıklıkları azaltmak, omurga ve diz sağlığını korumak, kas hasarını azaltmak mümkün. 20’li yaşlardan itibaren kolajen takyivesi yapılabilir” diye konuştu.

ENGİNAR VE ZERDEÇAL VÜCUDU TEMİZLİYOR

İnsan sağlığında bitkisel desteklerin çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Saraç “Özellikle şu anda enginar mevsimi, tavsiyem şu sıralar bol bol enginar yiyin. Ayrıca kişniş ve zerdeçalı da sofranızdan eksik etmeyin. Susam yağı ve tahin de ağır metalleri vücuttan atmak için son derece değerli besinlerdir” dedi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.