Vitamin haplarının yerine tarhana çorbası

Vitamin haplarının yerine tarhana çorbası

Kışla birlikte grip arttı. Gıda güvenliği konusunda akademik çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mustafa Tayar “Doktor tavsiyesi olmadan kullanılan vitaminler sağlığa zarar verebilir” uyarısında bulundu. 

Prof. Dr. Mustafa Tayar, kışın hastalıklardan korunmak için “Vitamin değil, tarhana çorbası için” tavsiyesinde bulundu. Tayyar “Tarhana içeriğindeki domates, yoğurt, sebze ve baharatlarla bütün vitaminleri içeren mükemmel bir gıda” dedi.

Hekim tavsiyesi olmadan kullanılan vitamin desteklerinin sağlık açısından zararlı olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Tayar, vitamin ve benzeri destekler yerine kış aylarında bin yıllık geçmişi olan tarhana çorbası içilmesini tavsiye etti.

Mustafa Tayar “Her türlü ilacın kullanımında mutlaka hekim tavsiyesi şarttır” dedi. Tayar, kış mevsiminin gelmesiyle vitamin kullanımının arttığına işaret ederek, “Bu tür kimyasalları vücudumuza depoluyoruz. Böylece bir yandan iyilik yaptığımızı zannederken aslında vücudumuza en büyük kötülüğü yapmış oluyoruz. Çünkü bunların her biri kimyasal kökenli malzemeler ve bunların vücuda zararı da olduğu unutulmamalı. Kontrolsüz, bilinçsiz kullanmak vücuda ciddi zararlar verir” dedi.

Vitamin ve benzeri destekler yerine kış aylarında bin yıllık geçmişi olan tarhana çorbası içilmesini tavsiye eden öneren Tayyar “Evimizdeki eczaneden yararlanmayı tavsiye ediyorum çünkü hepimizin evinde, Türk mutfağında dünyanın en mükemmel eczanesi mevcuttur. Hemen hemen her evde bulunan tarhana çorbası mükemmel bir vitamin deposudur. Hele hele bu soğuk havalarda hastalanmaya yüz tutan bünyelerin tedavisinde koruyucu ve doğal antibiyotik olarak tarhana çorbası; içeriğindeki domates, yoğurt, sebze ve baharatlarla bütün vitaminleri içeren mükemmel bir gıdadır. Hastalık öncesi direnç, hastalık esnasında da şifa verir.

Çocuklar için steril, güvenli ve besleyici bir gıdadır. Kemikleri güçlendiren, bağışıklığı sağlayan vücudun ihtiyacı olan besinleri içeren tarhana çorbasının tüketilmesi çok doğrudur. Her bölgemize göre farklı şekilde sunulsa da temelinde bütün besin öğelerini içerir” diye konuştu. Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum