Vitamin eksikliği hastalık belirtisi

Vitamin eksikliği hastalık belirtisi

Birçok nedenle ortaya çıkan vitamin eksikliği yaşam kalitesini düşürüyor. Uzmanlar vitamin eksiklikleri ve neden olduğu rahatsızlıkları sıralıyor

Kusursuz işleyişi olan vücudumuz bize her rahatsızlığın ayrı ayrı sinyalini veriyor. "Vitamin eksikliği vücudun direncini azaltır. Fakat vücudun vereceği bazı sinyaller bilinir, bunlara kulak verilirse hangi vitaminin eksik olduğu anlaşılabilir" diyen beslenme uzmanları, hangi sinyallerde hangi vitaminlerin alınması gerektiği konusunda şu bilgileri veriyor

GÖZLERİNİZ YANIYORSA
Bir şey okurken gözleriniz yanıyor, saçlarınız dökülüyor, sık sık üşüme hissine kapılıyorsanız bunun başlıca nedeni A vitamini eksikliğidir. Havuç, maydanoz, ıspanak, domates ve kayısıyı bol bol yiyin. 

C vitamini eksikliği burun kanamalarına, yorgunluğa ve üşümeye sebep olur. Bu durumda maydanoz, lahana, karnıbahar, limon ve turunçgiller yemelisiniz. 

YARALARINIZ GEÇ KAPANIYORSA 
Terliyorsanız, yaralarınız zor kapanıyor ve geç iyileşiyorsa, cildiniz kuruyorsa E vitaminiz eksik demektir. Soya fasulyesi ve bezelye E vitamini zenginidir. 

Uykusu zluk çekiyor, ayaklarınız yanıyor, bulanık görüyorsanız vücudunuz B2 vitamini yönünden zayıf kalmış demektir. Bol bol yumurta ve ciğer yemeli ve süt içmelidir. 

B 12 vitamini eksikliği ise unutkanlığa, aşırı yorgunluğa ve nefes darlığına sebebiyet verir. Bunları gidermek için kuzu ve sığır ciğeri yenmelidir.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.