Üzüm yumurta zehir gibi hafıza

Üzüm yumurta zehir gibi hafıza

Anne karnında başlayan beyin gelişimi ömür boyu sürüyor. Düzenli ve sağlıklı beslenerek birçok hastalığın önüne geçilebildiği gibi beyni geliştirmek ve beslemek de mümkün olabiliyor.

Memorial Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, beynin zinde kalmasına yardımcı olan gıdalar hakkında bilgiler veriyor: 

UNUTKANLIK İÇİN BALIK 
Omega-3 asidi bakımından zengin olan balık beyin için daha fazla oksijen sağlayarak eski bilgileri hatırlamasını sağlar. Balık içerdiği protein ve amino asitlerle de, beyin tabakasının ihtiyacı olan sıvıyı karşılayarak hafızayı güçlendirir. 

YUMURTA BEYNİ YENİLER 
Beynin iletim servisi olan nörotransmitterleri destekleyen ve beyin hücresi üretiminde etkili olan kolin maddesi yumurtada bol miktarda bulunuyor. Öte yandan yumurtada bulunan amino asitler zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemeye yardımcı olur. 

BADEMLE GENÇLEŞ! 
E vitamini beyinde yaşlanmayla birlikte oluşabilecek gerilemeyi durdurmaktadır. E vitamini yönünden zengin olan badem, beyindeki yaşlanmaya yavaşlattığı gibi beyin gelişimi ve sağlığı için birçok elementi de içermektedir. 

ÜZÜMLE PROBLEM ÇÖZÜN 
Son yıllarda yapılan araştırmalar üzümün dopamin salgılamasını artırarak problem çözme yeteneğini geliştirdiğini ortaya koymaktadır. Bunun yanın da bor bakımından zengin olan üzüm, beyin sağlığı açısından tüketilmesi gereken besinlerin arasında yer almaktadır. Bor tüketiminin konsantrasyon ve hafızayı geliştirdiği de bilinmekte.
Sağlıklı bir beyin gelişimi için doğru besinlere yönelmek gerekiyor. Uzmanlar, unutkanlığa balık, beyin yaşlanmasına badem, beyin yenilenmesi için yumurtayı öneriyor

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.