Uzmanlar Coronavirus'ten korunmak için diş sağlığının önemli olduğunu söylüyor

Uzmanlar Coronavirus'ten korunmak için diş sağlığının önemli olduğunu söylüyor

Dünyayı etkisini altına alan Coronavirus salgını gün geçtikçe daha tehlikeli bir hale geliyor. Salgının bulaşma riski insanların yapmak zorunda oldukları meslek gruplarıyla da alakalı olabiliyor. Bu meslek gruplarının başında diş hekimleri gelmekte.

Coronavirus salgınının bulaşma riski yüksek meslek grupları arasında yer alan diş hekimlerinin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Diş Hekimi İlhami Yıldız, virüsten korunmak için insanların uyması gereken bazı kurallara değindi.

Hassas davranmayan ve gerekli tedbiri almayan hekimlerin risk grupları arasında yer aldığını belirten Yıldız, vatandaşların bu salgını çok ciddiye alarak tedbirler alması gerektiğinin altını çizdi.

Yıldız, bu salgın ile mücadelede diş sağlığının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, bireylerin gerekirse diş fırçalarını ayrı yerlerde muhafaza etmeleri gerektiğini kaydetti.

Yıldız, diş rahatsızlığı acil olmayan vatandaşların diş kliniklerine ve hastanelerine gitmemesi uyarısında da bulundu.

"Diş hekimleri bu hastalığın ilk risk gurubundadırlar"

Diş hekimlerinin bu hastalığın ilk risk grubunda olduklarını vurgulayan Yıldız, "Çünkü bu hastalık damlacık ve hava yolu ile bulaştığından dolayı makinalarımızdan, tükürüklerden bulaşma ihtimali olduğundan birinci derece risk grubundayız." dedi.

"Diş sağlığı çok önemli"

Yıldız, vatandaşlara yönelik tavsiyeleri içinse şunları söyledi: "Acil diş ağrısı olmayanlar dışarı çıkmamaya gayret göstermeliler. Zaten kliniğimizde de aldığımız önlemler kapsamında sadece acil vakaları alacağız. Evde de hastalarımız, vatandaşlarımız el ve ağız hijyenlerine azami derecede gayret göstermelerini arzuluyoruz. Çünkü bu salgın ile mücadelede diş sağlığı çok önemli. Gerekirse evdeki bireyler diş fırçalarını ayrı yerlerde muhafaza etsinler. Günde 2 veya 3 defa antiseptik gargaralarla gargara yapmalarını tavsiye ediyoruz. Her fırsatta vatandaşlarımızın ellerini yıkamalarını öneriyoruz."

"Hekimlerimiz kesinlikle maskesiz, eldivensiz çalışmamalılar"

Hiçbir şeyin sağlıktan daha önemli olmadığını söyleyen Yıldız, "Elleriyle bir yere dokunan vatandaşlarımız, ellerini ağızlarına, gözlerine, burunlarına götürmemeliler. Çünkü virüsün ne kadar süre yaşadığını bilmiyoruz, cansız yüzeylerde durabiliyor bir süre. Bir yere dokunduğumuzda ellerimizi el dezenfektanları ile temizlememiz gerekiyor. Tüm meslektaşlarımızda birinci derecede risk grubu içinde oldukları için hastalarını tedavi ederlerken kesinlikle maskesiz, eldivensiz çalışmamalılar, yüz koruyucu kullanmalılar, tedbirleri almadan da hasta muayene etmemelerini öneriyoruz. Bu durum tabi ekonomik, sosyal sorunlar doğuracaktır ama hiçbir şey sağlıktan önemli değildir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.