Uzaya çıkan İlk Müslüman Kadın o anları anlattı

Uzaya çıkan İlk Müslüman Kadın o anları anlattı

Uzaya çıkan ilk Müslüman kadın deneyimlerini anlattı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
2006 yılında uzay turizmi kapsamında uzaya çıkan ilk Müslüman kadın olan Anousheh Ansari, aradan geçen 9 yılın ardından sessizliğini bozarak o anları anlattı.

Kendisi de bir bilgisayar şirketinin ortaklarından olan İran asıllı Amerikan vatandaşı Müslüman kadın, 2006 yılında uzaya çıkarak “uzaydaki ilk Müslüman kadın” olma özelliğini de kazanmıştı. Aradan geçen yıllarda basından uzak kalmayı tercih eden Müslüman kadın, sessizliğini thememo.com’a bozdu.

Kainattaki konumumuzu görmek beni çok etkiledi

Uzaydan dünyaya bakınca ne kadar küçük ve aciz olduğumuzu daha iyi anladığını söyleyen Ansari, Allah’ın yaratma sanatına uzayda daha çok şahit olduğunu belirtti. Uzaydan pek çok kıtayı gözleme şansı olduğunu söyleyen Ansari, “Allah’ın bize sunduğu nimetlere uzaydan bakmak beni çok etkiledi” ifadelerini kullandı.

Uzay turizmine katılan ilk kadın, ilk Müslüman ve dördüncü insan olma özelliklerini bulunduran Ansari, uzayda Allah’ın bize bahşettiği muhteşem sistemin bir parçası olduğumuzu daha çok hissettiğinden beri İslam’a daha çok sarıldığını da sözlerine ekledi.

Hayallerini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlara yardıma hazırım

Uzay’ın küçüklüğünden beri en büyük hayallerinden biri olduğunu söyleyen Müslüman kadın, bu türden hayalleri olan diğer Müslümanlar için de elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi. “Hayalleri olan her Müslüman için yardıma hazırım” diyen Ansari, Müslümanların önü açıldıktan sonra başaramayacakları şey olmadığına inandığını da sözlerine ekledi.

Uzay deneyiminden beri İslam’a daha çok sarıldım

Uzaya çıktığı 2006 senesinde Allah’ın sanatına ve yarattıklarının güzelliğine şahit olduğunu söyleyen Ansari, o yıllardan beri İslam’a daha sıkı sarıldığını belirtti. “Benim için hiçbirşey eskisi gibi olmadı” diyen Ansari, hak din olan İslam’ı o günden beri daha yoğun yaşadığını söyledi.

 

Lütfen alıntıladığınız haberlerde kaynak olarak www.RisaleHaber.com adresini belirtmeyi unutmayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum