Unutkanlığa karşı bol su için

Unutkanlığa karşı bol su için

Unutkanlığın merkezi beyni iyi beslemenin yolu, bol su tüketmekten geçiyor.

Waternet sağlıklı beslenme uzmanı diyetisyen Canan Aksoy, unutkanlığı önlemek için bol su tüketmenin önemli olduğunu söylüyor. Yoğun çalışma temposunda, kimi zaman su içmenin unutulduğunu, çay, kahve tüketiminin de artırıldığını dile getiren Aksoy, vücudun ihtiyacı olan sıvıyı, çay ve kahvenin karşılamadığını kaydediyor. Suyun vücudumuz için oksijenden sonra gelen en önemli öge olduğunun altını çizen Aksoy, “Vücuttaki suyun yüzde 5'ini kaybeden birinde dikkat ve konsantrasyon eksikliği görülmeye başlar. Yüzde 8 oranında kaybedilen su, baş dönmesi ve yorgunluğa yol açarken, bu oranın yüzde 10'a çıkması bir insanın kas spazmı geçirmesine sebep olabilir.” diyor.

İşyerinde konsantrasyonu artıracak besinlere ihtiyaç duyulduğunu belirten uzman, yoğun iş temposunda, doğru su tüketimi için şunları öneriyor: “Masa başında çalışanlar, mutlaka masalarında büyükçe bir bardak ve çantalarında küçük bir şişede su bulundurmalı. Unutkanlığa karşı elma ve elma suyu tüketimine özen gösterilmeli. Nar suyu, portakal suyu ve greyfurt suyu tüketilmeli. Yeşil çay tüketilmeli. Masada kuru üzüm, karanfil, ahududu, bitter çikolata, fındık, ceviz gibi lezzetli atıştırmalıklar bulunmalı. Haftada 2-3 porsiyon Omega-3 yönünden zengin balık tüketilmeli.”

Uzman diyetisyen Canan Aksoy, hamburger, patates kızartması, şekerli ve doğal olmayan içecekler, aşırı şekerli tatlar ve trans yağ içeren besinlerin ise vücutta susuzluğu artırdığı için unutkanlığa yol açtığını kaydediyor.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.