Ünlü yazar yeni kitabında Müslümanlara yer verince tartışılmaya başlandı

Ünlü yazar yeni kitabında Müslümanlara yer verince tartışılmaya başlandı

ABD'nin Kansas Eyaletinin en çok okunan yazarı olan Laura Moriarty, yeni kitabında eziyet gören Müslüman karakterler kurguladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Donald Trump'ın Başkanlık döneminde Müslümanlar hakkındaki söylemlere ve yapılanlara son derece içerlenen roman yazarı Laura Moriarty, yeni kitabı 'American Heart'ta (Amerikan Kalbi) Müslümanların toplanıp esir edildiği ve Nevada çölünde bir hapishaneye konduğu alternatif bir ABD'yi işliyor.

Kitapta 15 yaşında Iraklı bir çocuğun esir kampından Kanada'ya kaçması işleniyor.

Kitap henüz orjinal basıma sahip olmasa da, kopyaları Wichita'daki Watermark Books'da mevcut. Kitap sosyal medya ve okuyucu kitlesi arasında farklı tepkilere neden oldu. Bazı okurlar Moriarty'yi terörist propagandası yapmak ile suçladı. Fakat Moriarty'nin endişesi başkaydı.

ABD'nin artık özgürlükler ülkesi hüviyetinden uzaklaştığını söyleyen Moriarty, Amerika'nın bu olmadığını ve kendisinin de bu gerçeği insanlara anlatmak istediği belirtiyor.

Daha ciddi otoriteler ise kitaba övgüler yağdırıyor. Örneğin ünlü bir kitap eleştiri dergisi olan Kirkus Reviews, "American Heart"ı övdü ve böyle eserlerin gerek Müslümanlara, gerekse diğer farklı gruplara yapılan ayrımcılığın ne boyutlara geleceğini anlatması açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Kansas City'nin haberine göre, Moriarty kitabında Müslümanları anlatması ile ilgili şunları söylüyor; "Amacım sadece İslamofobi'yi işlemek değil. İslamofobi'nin ne kadar kötü olduğu biliniyor ve defalarca işlendi.  Kitabımda Müslümanlara karşı önyargılarını aşan bir karakter de bulunuyor. Ben kötü ahlaklı bir kültürde büyüyenlerin psikolojilerini anlatıyorum.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum