Ünlü yazar Dan Brown’dan ateistleri kızdıracak açıklama

Ünlü yazar Dan Brown’dan ateistleri kızdıracak açıklama

Dünyada Da Vinci Şifresi ile büyük bir üne kavuşan ve haftalarca en çok satan listelerinde üst sırada yer alan ünlü yazar Dan Brown, din ve bilim ilişkisi üzerine öyle bir açıklama yaptı ki, ateizm dünyasını sinirlendirdi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Ünlü yazar Dan Brown, entelektüel birikimini kitaplarına çokça yansıtmış bir isim. Politik ve aksiyon temelli kitaplar yazan ünlü yazar, pek çok kitabında dini altyapısını da konuşturuyor.

Ünlü yazar geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta din ve bilim ilişkisine de değindi. Da Vinci Şifresi ve Kayıp Sembol kitaplarında bilim ve din konularına sıkça değinen yazar, “Bilim ve Din hiçbir şekilde çelişmiyor” açıklamasıyla gündeme oturdu.

Huffington Post’un haberine göre, açıklamasında din ve bilimin aynı yola çıkan iki farklı dil olduğunu söyleyen Dan Brown, Bilimin sorular üzerinde oturduğunu, inancın ve dinlerin ise cevapların keyfini çıkardığını söyledi.

“İroniktir ki, inancın özüne döndüğümüzde bilimin yanıtlayamadığı “Nereden geliyoruz? Biz kimiz? Ölünce bize ne olacak?” gibi soruları buluyoruz” diyen Dan Brown, “Gençliğimden beri kendime din ve bilim ile ilgili sorular soruyorum. Ulaştığım her sonuç beni “tek olana” yöneltiyor” ifadelerini kullandı.

Kendisine yöneltilen “Bilim’in güzelliğini inancımıza bağlı kalarak yaşamak mümkün müdür?” sorusu üzerine Dan Brown;

“Dünya şimdi ve her saniye daha da küçülüyor. Dünya küçüldükçe bizler kendimizin kusursuzluğuna daha çok inanır olduk. Bu kusursuzluğumuzu bilim’e yontmaya başladık. Bilim’de kusurlu, biz de kusurluyuz. Kusursuz olan ise Yaratıcının kendisidir” cevabını verdi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum