Ünlü Şovmen Trump'ı eleştirdi: Müslümanlara baskının sonucu iyi olmayacak

Ünlü Şovmen Trump'ı eleştirdi: Müslümanlara baskının sonucu iyi olmayacak

ABD Başkanı Donald Trump, bulduğu her fırsatta ülkeye Müslümanların girişi ile ilgili yasaklamalar getirmeye uğraşıyor. Bunun son örneği DACA adı verilen sistemi kaldırmak istemesi. Bu girişimi ünlü yönetmen Jimmy Kimmel'in diline dolandı.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-ABD'de gece yarısı şovları ile adından söz ettiren Jimmy Kimmel, her ne kadar seçim kampanyasının başında Donald Trump hakkında daha ılımlı davransa da, göreve geldikten sonra gördükleri ile son haftalarda fikrini değiştirmiş görünüyor. Son programlarında Donald Trump ile ilgili çılgın ve egomanyak gibi yakıştırmalar kullanan Kimmel, son olarak Trump'ın ülkeye Müslüman girişini sınırlandırmak için yaptığı hamleyi diline doladı.

ABD'de DACA kısaltması ile bilinen ve ülkeye getirilecek olan parlak zekaya sahip çocukların ebeveynleri ile birlikte getirilmesini öngören uygulama Donald Trump'ın yeni hedefi oldu. Bu uygulamadan pek çok Müslüman aile yararlanarak Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alıyor. Bu uygulama ile ülkeye gelmiş Müslüman ailelerden birinden çıkan Barack Hüseyin Obama, Donald Trump'tan önce ABD Başkanlığı görevinde idi.

Tamamen ülkeye Müslüman girişinin önüne set çekmeye yönelik girişimle ilgili Kimmel son şovunda, bu tür bunun sonucunun iyi olmadığını, kendinden önceki başkan Obama'nın tüm iyi uygulamalarını kaldırmaya çalıştığını ve Trump'un 'Usame bin Ladin'i yeniden hortlatabileceğinden endişe ettiğini söyledi.

Washington Times'ın haberine göre "DACA uygulaması sayesinde ülkemizdeki göçmenlerin çocukları yasal bir eğitimden geçerek iyi yerlere gelebiliyorlar. Bu uygulamayı kaldırmak tamamiyle çılgınlık" ifadelerini kullanan Kimmel, Usame bin Ladin örneği ile ince bir eleştiri de getirmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum