Ünlü giyim firmasından ahlaksızlık: Çoraplara 'Allah' adını yazdılar!

Ünlü giyim firmasından ahlaksızlık: Çoraplara 'Allah' adını yazdılar!

Dünyada bir çok şubesi bulunan ünlü giyim firmasının yeni ürettiği çoraplarda kullandığı sembol tartışma konusu oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- H&M adlı giyim firması dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyor. Firmanın yeni ürettiği çorap modellerinde 'Allah' yazıyor olması ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Firmanın çocuklar için özel bir çorap üreten firmanın kullandığı logoda, legodan yapılmış bir işçinin asfalt delme makinesi kullandığı görülüyor. Makinenin ucunda ise Arapça Allah yazdığı açıkça fark ediliyor.

the-socks-have-been-pulled-after-complaints-911494.jpg

Bu durum ünlü firmanın ilk icraati değil, firma daha önce ürettiği kıyafetler için siyahi bir çocuk model kullanmış, modelin üstündeki kıyafete 'ormandaki en havalı maymun' yazısını yapmış ve 'ırkçılık' tartışmalarının odağına oturmuştu.

siyah-cocuga-irkci-kiyafet-giydiren-h-m-ozur-diledi-411194-5.jpg

H&M'nin siyahi insanlara hakaret ettiği bu reklama tepki yağmıştı. Ünlü basketbolcu Lebron James bu duruma tepki göstermiş ve firmayı ağır bir dille eleştirmişti.

Bu olayın hemen ardından şimdi de Müslümanların kutsalına saldırı içeren bir ürün satılması bardağı taşıran son damla oldu. Çoraplarında Allah yazısı fark edilen firma ise bunun tamamen bir tesadüf olduğunu savundu.

İsveç devlet radyosu SVT'ye göre, H & M'de bir basın görevlisi olan Petra Buchinger; "Arapça Allah "gibi görünen bir Lego figürünü gösteren çorap basmamız tamamen tesadüf, ancak müşterilerimiz şikayet ettiği için biz de ürünleri çağırmayı seçtik" ifadelerini kullandı..

"H & M'de her zaman müşterilerimizin takdir edeceğine inandığımız ürünler sunmayı hedefliyoruz." diyen Buchinger, bu sözde 'tesadüf' durumun nasıl oluştuğunu açıklamadı.

Express'in haberine göre üst üste ırkçı hareketler yapan firma tepkilerin odağına oturdu. İsveçli firmada istifalar ve kovulmalar bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum