Ünlü bilim adamının sözleri Ateistleri çok kızdıracak

Ünlü bilim adamının sözleri Ateistleri çok kızdıracak

Genetik araştırmaları şirketinin Ceo’su ve yaratılışçı bilim adamının sözleri ateistleri kızdıracak.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Bilim Dünyası tarafından bilinen ve genetik araştırmaları ile isim yapmış olan bilim adamı Ken Ham, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile ateistlere çattı.

“Ateistler kendi görüşlerini bir inanç gibi lanse ediyorlar. İnanmamanın inancı. Hayır, ateizm bir inanç değil, bir düşünce sistemidir” diyen Ken Ham, kendisinin yaratılışçı olduğunu söylüyor.

Facebook hesabı üzerinden yazdığı sözler ile hem Ateistlere hem de inananlara seslenen Ham; “Dinler de Ateizmi bir inanç sanıyorlar. Ateizm teistik olmayan bir düşünce sistemidir. Dünyada olup bitenleri açıklamaya çalışır, lakin başaramaz” diyen Ham, yaratılışın açıklamalarının ne kadar doyurucu olduğunu da savunuyor.

“Dinim olan Hıristiyanlık başta olmak üzere Dünyadaki her inançlı kişinin yanlış düşünce sistemlerini iyi öğrenmesi ve tahlil etmesi gerekiyor. Yanlış öğrenildikçe doğrunun değerinin farkına varırsınız. Bu yüzden Ateizm iyi öğrenilmeli ve öğretilmelidir” diyen Kan Ham, hükümetlere de bu konuda büyük görev düştüğünü düşünüyor.

Seküler hale gelen Batı kültürünün Ateizmi inancın yerine geçirmeye çalıştığını düşünen Kan Ham, “Ateizmin bir inanç olmadığının anlaşılması bunun için değerlidir” diyor ve her inançlıyı bu ayrımı yapmaya davet ediyor.

Christiantoday’in haberine göre Ateistler cephesinden Ham’e büyük tepkiler geliyor. Başta Richard Dawkins olmak üzere pek çok ünlü ateist eleştirse de, Ham’in sözlerindeki doğruluk açıkça görülüyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.