Üç dinin mabedi aynı yerde

Üç dinin mabedi aynı yerde

Almanya’nın başkenti Berlin’de 13. yüzyıla ait olan ve 2. Dünya Savaşı esnasında İngiliz bombardımanında hasar görmüş bir kilise yeniden yapıldı. Ama konsepti bu sefer farklı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Alman Kültür Bakanlığı 13. Yüzyılda inşa edilen ve 2. Dünya savaşı esnasında neredeyse yıkılmış olan bir kiliseyi onarmak için geçtiğimiz aylarda bütçe ayırmıştı. Uzun zamandır devam eden yeniden yapım işlemi yaptı. Fakat Bakanlığın diğer dinin mensuplarına da bir sürprizi vardı.

Dünya’nın ilk 3 dinli ibadet yeri bu kilisenin yerine inşa edildi ve dün açıldı. Yeniden onarılan kilise, hem camii, hem sinagog, hem de kiliseyi aynı bina içinde içinde barındırıyor. İbadet yerleri ayrı olsa da, aynı bina içinde 3 dinin mensupları da bir arada oturabilecek, bir arada yemek yiyebilecek ve sosyal aktivitelerde bulunabilecek.

3 farklı dinin de ileri gelenleri yapılan bu hoş sürprizden memnunlar. Bakanlığın bu hamlesinin büyük bir vizyon göstergesini olduğunu söyleyen dini liderler, diğer dinler ile diyaloğun bu şekilde kademe atlayacağını da belirtiyorlar.

Açılan bu 3 mabetli konseptin adı ise; “house of one”. Açılan bu merkezin Berlin’de çoğalan Müslüman sığınmacılara da hizmet vermesi bekleniyor.

3 Mabedin içinde bulunduğu bu kompleksin bir diğer ilginç yanı ise, içinde 3 dine ait farklı ibadet yeri olmasına rağmen girişin sadece bir kapıdan sağlanması. Bunun da 3 din mensuplarının tek bir Allah’a ibadet etmek için orda olduklarını belirtmek üzere bilerek tasarlandığı belirtilen bir diğer husus.

Tribüne’ün haberine göre yapılan bu kompleksin 43 Milyon Dolar gibi bir rakama sağlandığı bakanlık tarafından belirtilen bir başka husus.

3-dinin-mabedi.jpg

 

Kaynak: RisaleHaber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum