Twitter gündemi #SaidNursi

Twitter gündemi #SaidNursi

Organize olmayan bir şekilde #SaidNursi etiketiyle başlayan twitler

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 59. yıldönümünde twitter'da da en çok konuşulan isimlerden oldu. 23 Mart 1960'ta vefat eden Bediüzzaman Hazretleri için dün sabah saatlerinden itibaren twitler atılmaya başlandı.

Organize olmayan bir şekilde #SaidNursi etiketiyle başlayan twitlerde Risale-i Nur'dan vecizeler, Bediüzzaman Hazretlerinin hayatından kesitler paylaşıldı. Etiket uzun süre TT listesinde yer aldı.

Twitlerde bazıları şöyle:

İhsan Şenocak:  Allah demenin, ahlaktan bahsetmenin yasaklandığı bir zamanda kalemiyle İslam'a yol açan, eserleriyle materyalizme ağır darbeler indiren Üstad Said Nursi Hazretlerini rahmetle yâd ediyoruz. Ruhu için el-Fatiha.

Siyer Vakfı: Müslümanların umutsuzluğa düştüğü ve moralmen bittiği bir dönemde, 'ümitvar olunuz' diyerek çağa ümit aşılayan Aziz Üstat Bediüzzaman #SaidNursi kendinden sonra gelenlere çok mühim bir miras bıraktı. Rahmet olsun. Yolu yolumuz, davası davamız, mirası azığımız olsun... 

Muhammed Salar: Çağa son mesajlarını vermiş, O'nu dinlememiştik
Kürdlere;
"Okuyun ve birleşin!"
Araplara-Türklere;
"İslâm milliyeti size kâfi, ırkçılık yapmayın!"
Müslümanlara;
"Kin, düşmanlık ve şiddeti terk edin!"
İnsanlara;
"Size bu kadar nimet veren Allah'a şükredin!"

Eyüp Gökhan Özekin: Üstadım #SaidNursi'nin 59.vefat yıldönümü. Harp meydanları, zindanlar ve sürgünlerle dolu hayatında tavizsiz yaşadı. Cephede alp, iman hizmetinde erendi. Hakkın hatırını âli tuttu. Hep hakkı söyledi. Mukaddesatı çiğnenen vatan çocuklarının imdadına yetişti. Allah ondan razı olsun 

Muhammed Emin Yıldırım: Bir insanın yüreğinde İslâm’dan başka sevda olmazsa ne olur?” sorunun en güzel cevabıdır Üstat Said Nursi... Binlerce rahmet olsun ona... Allah (cc) ektiği tohumları zayi etmesin... O özlemini çektiği cennet âsâ bir bahara bizleri kavuştursun. 

Halit Ertuğrul: Ümitvar olunuz; şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada, İslamın sadası olacaktır.
#SaidNursi. Vefatının sene-i devriyesinde rahmetle dualarla anıyoruz! 

Bekir Develi: “Gözümde ne cennet sevdası var ne de cehennem korkusu..” diyen büyük insan,cânım Üstadım... Rabbim sana rahmet etsin..

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum