Tuz odasının içinde şifa arıyorlar

Tuz odasının içinde şifa arıyorlar

İzmit'te bir spor merkezindeki 1.5 ton tuz kullanılarak oluşturulan tuz terapi odasına solunum ve deri hastalıkları ile stresten kurtulmak isteyenler ilgi gösteriyor.

Spor salonu işletmecisi Nail Baki tuz mağaralarından alınan 1.5 tonla oluşturulan tuz odasının astım, bronşit, egzama, sedef, uykusuzluk ve stres gibi hastalıklara iyi geldiğini söyledi.

Bekirpaşa Mahallesi'ndeki bir spor merkezinde açılan 14 metrekarelik tuz terapi odası tuz mağaralarından alınan 1.5 ton tabiî tuzla kaplandı. Stres, solunum yolu rahatsızlıkları ve deri hastalıklarına iyi geldiği öne sürülen tuz odasında yetişkinler için 40 dakikalık seans, çocuklar için 20 dakikalık seans uygulanıyor. Tuz terapisi ilgi görürken, özellikle grip gibi hastalıklara da iyi geldiği belirtildi. Spor merkezi işletmecisi Nail Baki, tuz odasının mağaralardan çıkan 1.5 ton tuzla kaplandığını belirterek, "Bizim tuzumuz 84 mineralli ve mağaradan çıkan A tipi kristal tuzdur. Bunlar insan sağlığı üzerinde pozitif etkiler oluşturur. Tuz odasında yaklaşık 1,5 ton tuz kullanılarak mağara ortamı yaratılıyor. İçeriye jeneratörle mikron düzeyde tuz püskürtülüyor. İnsanlar bunları soluyorlar ve kendilerini çok iyi hissediyorlar" dedi.

Tuz odasını kullananların gribal enfeksiyonlara yakalanma oranının çok az olduğunu belirten Nail Baki, şöyle devam etti:

"Domuz gribi şuanda çok yaygın. Tuz odalarına haftada bir iki defa giren insanların bu tür hastalıklardan korunması çok mümkün. Bütün gribal enfeksiyonlarda virüsün kuluçka süresi solunum yollarına bulaştığında 1-7 gün arasındadır. Bu kuluçka süreci içerisinde tuz odasına girerlerse ve tuz solurlarsa insanlar solunum yoluna giren virüsü yok etme şansları doğuyor. Dolayısıyla domuz gribi ve bu tür hastalıklarda korunma için tuz odası çok önemli bir yer." 

Nail Baki, birçok tedavide tuz odasının kullanılabileceğini açıklarken, "Tamamen doğal olan tuzun, astım, bronşit, egzema, sedef, uykusuzluk ve stres gibi sorunların tedavisine iyi geldiği biliniyor. Tuz odası terapisinin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Tansiyon hastalarına birebir faydalıdır" dedi.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.