Türkiye'deki 90 bin camide Yemen için yardım istenecek

Türkiye'deki 90 bin camide Yemen için yardım istenecek

Yüzyılın en büyük insani felaketlerinden birini yaşayan Yemen'deki Müslüman kardeşlerimiz için yardım vakti. Diyanet, 90 bin camide Yemen için yardım toplayacak.

Risalehaber Haber Merkezi- Yemen'deki iç savaş ve ardından başlayan kaolisyon saldırılarında en büyük mağdur yine siviller oluyor. Müslümanların bu durumda olmasına Türkiye'nin de göz yumması mümkün değil. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı Yemen için bir kampanya düzenleyerek, ülke genelindeki 90 bin camide Yemen için yardım isteyecek.

Diyanet'ten gelen açıklamaya göre Yemen'deki insani durumun giderek kötüleşmesinden ötürü ihtiyaç olan yardımın toplanması için bugün Cuma Namazı çıkışı yardım toplanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, toplanan yardımları Yemen'e Türkiye Diyanet Vakfı koordinasyonu ile ulaştıracak. Yine isteyen kişiler cep telefonları üzerinden büyük harflerle YEMEN yazıp 5601'e SMS atarak 10 TL bağış atabilir. Bağışlar kullandığınız cep telefonundaki GSM operatörünüz üzerinden tarifeye dahil edilerek ücretlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.