Türkiye'de yılda 6- 7 milyon gözlük çerçevesi satılıyor

Türkiye'de yılda 6- 7 milyon gözlük çerçevesi satılıyor

Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Genel Başkanı Erol Aydoğan, yazılı açıklamasında, Türkiye'deki gözlük kullanımına ilişkin bilgiler verdi.

Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Genel Başkanı Erol Aydoğan, Türkiye'de gerek numaralı gerekse güneş gözlüğü kullanım oranının gelişmiş ülkelere göre düşük seviyelerde olduğunu belirterek, yılda ortalama 6- 7 milyon gözlük çerçevesi ve 15-16 milyon gözlük camı satıldığını belirtti.
Aydoğan, yazılı açıklamasında, Türkiye'deki gözlük kullanımına ilişkin bilgiler verdi.

"Ülkemizde gerek numaralı gerekse güneş gözlüğü kullanım oranı gelişmiş ülkelere göre alt sıralarda yer alıyor. Gelişmiş ülkelerde yüzde 60 olan gözlük kullanım oranı ülkemizde yüzde 20'ler seviyesinde" ifadelerini kullanan Aydoğan, Türkiye'de 20 gözlük çerçevesi, 15 de gözlük cam üretimi yapan toplam 35 tesis ve fabrika bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'de yılda ortalama 6- 7 milyon gözlük çerçevesi, 15-16 milyon da gözlük camı satıldığını belirten Aydoğan, ülkedeki kontak lens kullanımının da gelişmiş ülkelere oranla çok alt seviyelerde olduğunu ancak bu oranın her geçen yıl hızla arttığını kaydetti.

"Silmoİstanbul Optik Fuarı"

Gözlük ve optik lens alanındaki son gelişmelerin İstanbul Fuar Merkezi'nde açılan "Silmoİstanbul Optik ve Oftalmik Ürünler Fuarı"nda ele alınacağını bildiren Aydoğan, yarın sona erecek fuara 110 yerli, 10 yabancı olmak üzere 120 firmanın katıldığını ifade etti.

Aydoğan, "Gözlük kılıfları, optik camlar, kontak lensler ve lens aksesuarları ile bakım ekipmanlarının tanıtıldığı fuarda, güneş gözlüğü camları, optimetrik, oftalmolojik cihazlar ve aksesuarları, oftalmolojik ölçüm tanı ve tedavi cihazları, optik atölye ve laboratuvar için aletler, gözlük parçaları, optik endüstri makineleri ve sektöre ait tüm yeni teknolojik gelişmeler ziyaretçilere sunulacak" değerlendirmesinde bulundu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.