Türkiye en cömert ülke anketinde 132. sırada çıktı!

Türkiye en cömert ülke anketinde 132. sırada çıktı!

Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan, dünyanın neresinde olursa olsun mağdurların yardımına koşan Türkiye'nin sıralaması anket hakkında soru işaretine yol açtı

Risalehaber Haber Merkezi- Araştırma şirketi Gallup'un 148 ülkede yaptığı anketlerde 'cömertlik'te geride olduğumuz iddia edildi. Tanımadıkları ihtiyaç sahiplerine para verme veya ayırma üzerine araştırmalar yapılan, 2017 yılı verilerinin toplandığı anket dün yayınlandı. BBC Türkçe'de yayınlanan habere göre katılımcılara ankette şu sorular yöneltildi;

- Herhangi bir hayır kurumuna para bağışlandınız mı?
- Bir hayır kurumunda gönüllü çalıştınız mı?
- İhtiyaç sahibi ama tanımadığınız birine yardım eder misiniz?

Anket sonuçlarına göre dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya ilk sırayı alırken, Endonezya'yı sırasıyla Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD takip etti. Anket sonucunda Türkiye ise 132. sırada yer aldı. Son üç sırada ise Komünist Çin, krizdeki Yunanistan ve pek çok acıların yaşandığı Yemen yer aldı.

GELİR DÜZEYİ İLE DE ALAKALI

Araştırmacılar ortaya çıkan sonuçların halkın gelir dengesi ile de alakası olduğunu düşünüyor. Kişi başına düşen milli gelirin az, işsizliğin fazla olduğu coğrafyalarda cömertlik de azalıyor.

Fakat bu her zaman geçerli değil. Yardım faaliyetlerine gönüllü olanlar her zaman ekonomik olarak en gelişmiş ülkeler olmuyor. Örneğin birinci sırada çıkan Endonezya ekonomik olarak alt ve orta gelir grubuna ait. Yine üst sıralarda bulunan Kenya da fakir bir halka sahip.

Araştırma için yetkililer 146 ülkeden tam 153 bin kişi ile görüştü. 

DÜNYADA DA DÜŞÜK

Dünya ortalamasına baktığımızda her 10 kişiden sadece 4'ünün tanımadığı ihtiyaç sahibine para verdiğini görüyoruz. Katılımcıların yüzde 18'i ise hayır kurumu için çalışmış.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.