Tunus'ta 'Risale-i Nur'a Göre İnsan ve İnsanlık' Sempozyumu

Tunus'ta 'Risale-i Nur'a Göre İnsan ve İnsanlık' Sempozyumu

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ve Tunus Zeytune Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "Risale-i Nur'a Göre İnsan ve İnsanlık" konulu sempozyum 3 - 4 Nisan tarihlerinde Tunus'ta gerçekleşecek. 

Tunus Zeytune Üniversitesi'nde yapılacak olan sempozyuma İİKV'den; Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebelerinden Mehmed Fırıncı Ağabey, İİKV İcra Kurulu Başkanı Said Yüce, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Halil Çiçek, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. İshak Özgel, Cezayir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ammar Ceydal, Tunus'tan; Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Tunus Zeytune Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hişam Kriyse ve yine birçok ülkeden ilim adamları da iştirak edecek.

İki gün boyunca devam edecek olan sempozyumda Said Nursi'nin eserleri ve fikirleri çerçevesinde 'İnsan ve İnsanlık' konusu ele alınacak.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak olan sempozyumun açılış programında Zeytune Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hişam Kurise, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, İİKV İcra Kurulu Başkanı Said Yüce, Usuluddin Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Münir Ruveys, Sempozyum Düzenleme Heyeti Başkanı Dr. Ali Elaşşi, Kayravan İslami İlimler Estitüsü Başkanı Muhammed Elhabib Elalani ve Tunus  İlmi İ'caz ve Kur’an-ı Kerim Çalışmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Afif  Elkuki konuşma yapacak.

Açılış programından sonra gerçekleşecek ilk oturumda Prof. Dr. Ammar Ceydal "Risale-i Nur’da İnsan ve İnsanlık Kavramının Kilometre Taşları", Prof. Dr. Muhammed Elarbi Elbuzizi "Nursi ve İkbal’e göre İnsan İnşasının Esasları", Dr. Memun Feriz Cerrar "Kurtuluşun Vasıtası İhlas; Risale- i Nur’da Bir Araştırma", Prof. Dr. Seyfeddin Elmacidi ise "Nursi'ye Karşı Nursi İle Beraber Düşünmek" başlıklı tebliğlerini katılımcılara arapça dilde sunacak.

Öğleden sonraya kadar devam edecek programın ikinci oturumunda ise Prof. Dr. Halil Çiçek "Nursi’nin Bakışıyla Yeni İ’cazi Ufuklar", Prof. Dr. Nasr Cüveyli "Nursi’nin Fikrinde İnsani Bir Kıymet Olarak Hürriyet Kavramı", Prof. Dr. İshak Özgel "Said Nursi ve Tefsirdeki Metodu", Prof. Dr. Muhammed Elhabib Elalani "Kur’an-ı Kerim’in Nesnel Tefsiri Konusunda Nursi’nin Görüşü" başlıklı tebliği ile programa devam edecek.

Sempozyumun ikinci gününde ilk oturum sabah 09:30'da Dr. Muhammed Elmusteyri'nin "Nursi'nin Islahi Metod Düşüncesinde Marifet ve Ahlak" başlıklı tebliği ile başlayacak. Ardından Dr. Beyye Sultani "Tevhidi Bakışla İnsan İmajının Özellikleri; Risale- i Nur’da Bir Mütalaa", Dr. Şükri Elbaci "Bediüzzaman Said Nursi’nin Eğitim ve Öğretim Alanındaki Islahi Projesi", Dr. Ali Elaşşi "Bediüzzaman Said Nursi’nin Islahi Projesinde İnsanlığın Kilometre Taşları" ve Dr. Ali Elsouli "Risale-i Nur’da Uhuvvet ve Muhabbet" konulu tebliği ile 'Risale-i Nur'a Göre İnsan ve İnsanlık' konusuna değinecek.

Sempozyumun son oturumunda Dr. Muhammed Sabir Elsabit "Risale-i Nur’un Programının Temeli ve Toplumun Islahındaki Metodu", Dr. Muhammed Rizki "İnsanın Maddi Anlaşmazlıklardan Kurtuluşu Konusuna Risale-i Nur’un Yaklaşımı", Dr. Meniye Elmaciri "Said Nursi’ye Göre İnanç Öğretisinin İnsanı Yenilemedeki Rolü", Dr. Sare Elcüveyni "Ölümün Yaratılması Örneğinde, Said Nursi’nin Felsefesinde Yaratılış Soruları" ve ardından olarak Dr. Salim Elmesahili de "Nursi’nin Fikrinde İnsani Faaliyet" başlıklı tebliği ile son konuşmacı olarak sunum yapacak.

'Risale-i Nur'a Göre İnsan ve İnsanlık Sempozyumu'nun gün sonunda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'ndan veTunus'tan katılan ilmi heyetle ve katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecek olan oturum değerlendirmesinin ardından kapanışı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.