Trump'ın istediği oldu: Müslümanlar Amerika'ya gitmiyor!

Trump'ın istediği oldu: Müslümanlar Amerika'ya gitmiyor!

Seçim yarışı boyunca Amerika Birleşik Devletleri'ne Müslüman göçmen almayacağını söyleyen Donald Trump'ın isteği gerçekleşti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- ABD'de yapılan son araştırmalara göre, ülkede uzun yıllardan beri ilk kez gelen göçmen sayısı olarak Hristiyanlar, Müslümanları geride bıraktı. Elbette ki bu duruma ABD Başkanı Donald Trump'ın getirdiği Müslüman ülkeler başta olmak üzere pek çok ülkeye vize yasağı yol açtı.

Fakat bunun tek sebebi bu değil. Artık Müslüman ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri'ne göç talebi de bir hayli azaldı. Bunun başlıca sebepleri arasında ABD'de giderek artan İslam düşmanlığı, ABD'nin eski ekonomik hayalleri vaat edememesi yer alıyor. 

Resmi Dışişleri kayıtlarına göre ülkeye 2017'de 11 bin 493 Müslüman göçmen gelirken, gelen Hristiyan göçmen sayısı 15 bin 548 olarak gerçekleşti. 2018 yılının 7 Şubat'a kadar olan rakamlarında ise oranlar arasındaki fark iyice açıldı. Bu yılın ilk aylık bölümünde ABD'ye 1.270 Hıristiyan geldi. Bu rakam Müslümanlarda sadece 281 olarak gerçekleşti.

Fakat bu rakama rağmen Dünyadaki göçmenlik ve mültecilik krizi büyüyerek devam ediyor. Trump'ın mülteciler üzerine kapıyı kapatma kararı, halkın dikkatinin azalmasına rağmen dünya çapında bir krizin kötüleşmeye devam ettiği gerçeğini değiştirmedi. 

Birleşmiş Milletler'in bir kaç ay önce açıkladığı bir rapora göre 2016 itibari ile Dünya genelinde 22.5 Milyon mülteci var. Bu rakam 2.Dünya Savaşı'ndan beri görülmüş en büyük mülteci krizi anlamına geliyor. Üstelik bu rakamın 4'te 1'ini Müslüman ülkelerin mültecileri oluşturuyor. Bu da krizin bir başka boyutunu oluşturuyor.

Böylesine büyük bir rakama rağmen ABD bu yılın Ocak ayında sadece iki Suriyeli mülteciye onay verdi.

Oluşan tablo ile akıllara gelen bir soru da Trump yönetiminin ABD'yi Müslüman nüfusun artışından kurtarıp, Hristiyan nüfusun artmasına yönelik çalışmalarının olup olmadığı yönünde. Donald Trump'ın Hristiyan mültecilere yönelik resmi bir politikası bulunmamasına rağmen, Michael Flynn gibi Müslümanlara bakışı olumsuz olan ve Hristiyan kimliğini ön plana çıkaran isimleri çevresine toplaması, böyle bir politikanın gizlice yürütülüyor olabileceği işaretlerini verdi.

Truth-Out'un haberine göre Trump'ın Hristiyan mültecileri arttırma politikasına bir örnek de geçtiğimiz haftalarda yaşandı. Trump, BM tarafından yönetilen Göç Örgütü'ne başkanlık eden, Hıristiyan yardım örgütü Samaritan's Purse'da başkan yardımcısı olan Ken Isaacs'a bir ziyarette bulundu. Isaacs'ın İslamofobik yorum yapması ve Washington Post'un raporladığı gibi, Hıristiyan mültecilere Müslümanlara öncelik verilmesi gerektiğini söylemesi iddiaları güçlendirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.