Trump'ın 'gerçek' Ramazan mesajı: Filistinlilerin katledilmesine yardım ettim!

Trump'ın 'gerçek' Ramazan mesajı: Filistinlilerin katledilmesine yardım ettim!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Ramazan Ayı için bir mesaj yayınladı. Tepkiler çığ gibi...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Trump mesajında tüm İslam Alemi'nin Ramazan Ayı'nı tebrik ederken, başta ABD'de yaşayan Müslümanlar olmak üzere tüm dünya Müslümanlarına selamlarını ve iyi dileklerini ilettiğini söyledi.

Trump, ayrıca yayınladığı bildiride Ramazan Ayı'nın ABD'nin kültürel dokusuna yaptığı katkıyı hatırlatırken, Ramazan'ı kutlamanın tüm ABD vatandaşlarının anayasal hakkı olduğunu vurguladı.

Trump'ın Ramazan mesajları Twitter üzerinde çok tartışıldı. ABD geçtiğimiz gün İsrail Büyükelçiliğini Tel-Aviv'den Kudüs şehrine taşındı. Bu karar ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıması anlamına geliyor.

ABD'nin Büyükelçiliği Kudüs'e taşımasının ardından işgalci İsrail de Filistinlilere yönelik katliamlara başladı. Üç gündür devam eden olaylarda şehit olanlar ve yaralananlar var.

Trump'ın da bu katliamdan sorumlu olması, Ramazan mesajının önüne geçti. Pek çok Twitter kullanıcısı Trump'a cevap olarak Kudüs'te yaşananları hatırlattı ve Trump'ın mesajının 'samimiyetsiz' olduğunu söyledi.

Trump'ın gerçek Ramazan mesajı: Filistinlilerin katledilmesine yardım ettim

Eski ABD yabancı hizmet üyesi James Gibney, Trump'a karşı yazan ilk insanlardan biri oldu. Gibney, Trump'a Twitter üzerinden verdiği cevapta; "Trump'ın gerçek Ramazan mesajı şudur; Kudüs meselesi üzerinden Filistinlilerin katledilmesine yardım ettim. Müslümanlara ABD'ye gelmeyin dedim. Şimdi de Müslümanların kutsal ayını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Yine eski bir ABD'li politikacı olan Laura Oatman da Trump'ın Ramazan mesajına cevap veren isimlerden biri oldu. Oatman'a göre İran ile nükleer anlaşmayı yırtıp, bir de üstüne Kudüs'e büyükelçilik açtıktan sonra Müslümanları övmeye çalışmanın hiç bir samimiyeti yok.

Elite Daily'de yer alan habere göre, Trump'ın bu yılki Ramazan mesajında, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 'terörizm' vurgusu yapmaması bir artı olarak değerlendirildi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.