Trump'ın 'beni seviyorlar' dediği Müslümanlar kimler?

Trump'ın 'beni seviyorlar' dediği Müslümanlar kimler?

Müslüman ülkelere seyehat yasağı, ırkçı gruplara desteği, Kudüs'ü İsrail'in Başkenti ilan etmesi... Bütün bu icraatlerine rağmen Donald Trump Müslümanların kendisini çok sevdiğini düşünüyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bir yılı aşan başkanlık süreci boyunca tüm politikasını Müslüman karşıtlığı üzerine kuran Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'tan ilginç açıklamalar art arda geliyor. İktidarı boyunca ülkesine Müslüman yasağı getirmeye çalışan, geçtiğimiz ay Müslüman düşmanı bir videoyu Twitter'da paylaşan ve hepsinden önemlisi Kudüs'ü İsrail'in Başkenti ilan eden Trump, Müslümanların kendisini çok sevdiğini düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Piers Morgan adlı gazetecinin sorularını yanıtlayan Trump'a kendisinin İslam karşıtlığı da soruldu. Trump, Müslümanlardan nefret etmediğini, kendisinin Müslümanlar da dahil tüm insanları sevdiğini söylerken, Müslümanların da kendisini sevdiğini söyledi.

"Müslümanlardan nefret ettiğim tamamen yanlış bir algı. Müslümanlar beni severler. Müslümanlardan Başkanlık seçimi esnasında büyük destek aldım, hala da aldığımı düşünüyorum. Fakat biri kötü bir şey yaparsa kim olduğu önemli değildir" diyen Trump, Twitter'da Müslüman düşmanı video paylaşmasının da Müslümanlar ile alakalı olmadığını, sadece kötü bir durumu paylaştığını ifade ederek kıvırmaya çalıştı.

Metro'nun haberine göre Trump geçtiğimiz ay Twitter'dan bir video paylaşarak Müslüman düşmanı olduğunu belli etmişti. Video İngiltere'deki ırkçı bir grup tarafından yapılmıştı. Videoda bir kişi İngiltere'de bulunan Hz. Meryem heykeline saldırı gerçekleştiriyordu. Saldırıyı yapan kişi videoda Müslüman olarak nitelendirilse de, sonradan yürütülen soruşturmada kişinin bir Müslüman olmadığı anlaşılmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.