Trump'a rağmen Amerika'daki Müslüman sayısı ikiye katlanacak

Trump'a rağmen Amerika'daki Müslüman sayısı ikiye katlanacak

Amerika Birleşik Devletleri'nde kaç Müslüman yaşıyor? sorusu başta olmak üzere pek çok merak edilen soruyu araştıran PEW açıkladı: ABD'deki Müslüman sayısı o tarihte şimdikinin iki katı olacak.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Donald Trump'ın göç durdurma çabalarına rağmen sürekli artan Müslüman sayısı, bu politikalar devam etse bile şimdikinin iki katına çıkacak. Açıklama ünlü araştırma şirketi PEW'den geldi.

ABD'de yaşayan Müslüman sayısı ile ilgili resmi bir hükümet verisi bulunmadığını söyleyen PEW, kendi araştırmalarına göre bu rakamın 3.5 milyon olduğunu ve bunun ABD nüfusunun yüzde 1,1'ine denk geldiğini açıkladı.

Şu an ABD'de yaşayan Müslüman sayısı toplam Yahudi nüfusundan da az. Fakat ABD'nin Müslüman sayısı Yahudilerden çok daha hızlı artmakta. PEW'in tahminlerine göre 2040 yılı geldiğinde Müslüman sayısı Yahudileri geçerek, Hristiyanların ardından ABD'nin en büyük ikinci dini grubu olacak.

2050 yılına gelindiğinde ise ABD nüfusundaki Müslüman oranı şimdikinin iki katına yaklaşarak yüzde 2.1 olacak. Bu sırada Müslüman sayısının 8.2 milyon olacağı öngörülüyor.

Müslümanlar ülkenin her yerine eşit dağılmıyor. Washington, D.C gibi bazı metropol alanlarında oldukça büyük Müslüman cemaatler var. Aynı şekilde, New Jersey gibi bazı eyaletlerde ortalama olarak iki veya üç kat daha fazla Müslüman yetişkin bulunuyor.

Geçmişten bugüne baktığımızda her 4-5 yıllık periyotta da artan bir Müslüman nüfus görülüyor. Araştırmanın ilk yapıldığı 2007 yılında ABD'nin Müslüman sayısı 2.35 milyondu, 2011 yılına gelindiğinde ise 2.75 Milyona yükseldi.  O zamandan beri, Müslüman nüfus hem yılda yaklaşık 100.000 göç ile hem de Müslüman Amerikalılar arasında daha yüksek doğurganlık oranları ve aynı zamanda Müslümanların ABD'ye yerleşmesi ile büyümeye devam etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.