Trump, Amerika'daki yeni terörün babası!

Trump, Amerika'daki yeni terörün babası!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, seçim yarışından başından beri ABD'deki terör sorununun sebebini Müslümanlar olarak göstermişti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Seçim yarışı boyunca ABD'deki terör sorununu Müslümanların suçu olarak gösteren Trump, iftiralarla dolu seçim yarışı boyunca Müslüman yasağı getirme sözünü veriyordu. Trump bir yılı aşkın görev süresi boyunca defalarca Müslüman ülkelere vize yasağını getirmeye çalıştı. Neticede Müslüman ülkelerden gelen göçmen sayısı bir hayli azaldı. Fakat Trump'ın hedef şaşırttığı aradan geçen bir yılın sonunda anlaşılıyor.

Trump yönetimi, uzun zamandır uluslararası düzeyde bir Müslüman yasağını uyguluyor. Devlet politikası ise Müslümanları hedef gösteren bir çizgiye oturdu. Trump yandaşları artık terör sorununun çözülmesini beklerken, geçtiğimiz hafta Florida Eyaleti'ndeki liseye silahlı saldırı gerçekleştiren bir terörist onlarca kişinin ölümüne neden oldu. Olay ABD'de bir şok dalgası başlattı.

Peki Trump'ın Müslümanlara yönelik engellemeleri ve ülkeye gelen Müslüman sayısının bir hayli düşmesine rağmen neden hala ABD'de terörizm bitmedi? ABD Medyası bu sorunun cevabını verdi; Trump hedef şaşırttı, ABD artık ırkçı teröristlerin tehditleri altında.

Florida'daki okula saldıran teröristin bir ırkçı olduğu yapılan soruşturmanın sonucunda anlaşıldı. Nikolas Cruz adlı saldırganın sosyal medya hesapları incelendiğinde kendisinin latinler, göçmenler ve Müslümanlardan nefret ettiği anlaşılıyor.

Ocean Parodie, Daily Beast'a verdiği demeçte, saldırganın Müslümanların ve siyahilerin ölmesi gerektiğini söylediğini vurguladı. Okuldaki dehşet anlarını yaşayan pek çok öğrenci de Cruz'un ırkçı görüşlerinden bahsediyor.

İşin ilginç yanı ise, saldırganın evine daha önce 39 baskın yapılmış ve ırkçı fikirlerine dair defalarca deliller bulunmuşken kendisinin elini kolunu sallayarak gezebilmesi. Bunun nedeni ise Trump yönetimi ile birlikte emniyetin de ırkçılara aşırı derecede müsamaha göstermesi. 

Irkçılar için bu özgürlük geçerli iken, Müslümanların sadece kimliğinden dolayı kolaylıkla göz altına alındığı biliniyor. Keza ülkede Müslümanlara karşı işlenen nefret suçları da cezasız kalıyor. Bu da Trump yönetiminin bir başka marifeti olmuş durumda.

Trump'ın Müslümanları suçlayan, hedef sapıtan ve İslamiyet'i açıkça hedef gösteren tavırları Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir terör tanımını doğurmak üzere: "Irkçı Terör."

Fakat ABD'nin mevcut yönetimi bunu kabul etmekten bir hayli uzakta. Ayrıca Trump, Müslümanları düzenli aralıklarla hedef göstererek Irkçıları kendisine mecbur ediyor. Bu da Trump'ın kemik kitlesinin ona bağlı kalmasını sağlıyor. 

The Guardian'ın haberine göre Trump'ın politikaları ABD'nin sadece iç güvenliğini değil, dış güvenliğini de tehdit etmeye başladı. ABD'nin vize yasağını sıkça getirdiği 7 ülkenin vatandaşları artık ABD'de gerçekleşen terör saldırılarına üzülmüyor. Geçmişte ABD'ye karşı olumlu bakış gösteren bu ülkelerin politikaları bir yıl içinde tamamen olumsuza döndü.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.