Toplumdan kopuk gençlere dini eğitim veriyorlar

Toplumdan kopuk gençlere dini eğitim veriyorlar

Endonezya'da faaliyet gösteren "Tasawuf Underground" adlı topluluk toplumdan izole olmuş sorunlu gençlere din ve tasavvuf ile topluma kazandırmayı amaçlıyor.

Risalehaber Haber Merkezi- Çağımızın en önemli sorunlarından biri gençlerin düzen karşıtı düşünceler kapılıp din, ahlak, aile ve kural gibi gerekli şeylere cephe alması. Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya da bu sorunlardan nasibini almış durumda.

Fakat ülkede kendilerine "Tasawuf Underground" adını veren bir topluluk bu duruma bir çare bulmuş durumda. Sosyal medya üzerinden örgütlenen topluluk Başkent Cakarta'da faaliyet gösteriyor. Toplumdan kopuk yaşayan düzen karşıtı gençlere el uzatarak onları doğru yola sevk etmek amacıyla kurulan topluluk bugün geniş bir iletişim ağı kazanmış durumda. Üyeleri ise her geçen gün artıyor.

Halim Ambiya, AA muhabirine yaptığı açıklamada; "2015 yılından bu yana köprü altında toplumdan ayrı bir şekilde yaşam süren gençlerle bir araya gelerek yakınlık kurmaya ve onları daha iyi tanımaya başladım." ifadelerini kullandı.

Ambiya, köprü altında yaşayan gençlerle buluşup onları kahveye davet etmiş. Bu gençlerle uzun süren görüşmeler gerçekleştiren Ambiya, nihayet onları bir eve yerleştirip Kur'an-ı Kerim dersleri almaya ikna etmiş.

Ambiya, gençlerin Kur'an-ı Kerim dersleri almaya başladıkça değiştiklerini gözlemlemiş. Ayrıca gençlere İstiğfar duasını öğrettiğini ve öğrendiklerinde bu gençlerin ağladığını söyledi. Ambiya'ya göre bu gençleri hayata döndürmenin yolu ise onları kucaklamaktan geliyor.

Grup şu an sosyal medya üzerinde 350 bin takipçiye ulaşmış durumda. Grubun sosyal medya hesaplarında paylaştığı tasavvuf mesajları büyük ilgi görüyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.