Tırnak batmasına 'tel'li çözüm

Tırnak batmasına 'tel'li çözüm

Tırnak batmasının tedavisi için geliştirilen özel tel, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kısa sürede ve ağrısız giderilmesine imkan sağlıyor. 7 yıldır uygulanan tedavi hastanın günlük hayatını etkilemiyor.

Doç. Dr. Gülru Erdoğan, tırnak batması yaşayan hastaların günlük yaşamının olumsuz etkilendiğini ancak bu sorunu yaşayanların çoğunluğunun tırnak çekimi işleminden korktukları için hastanelere başvurmaktan kaçındığını belirtti.Tırnak çekimi işleminin ağrılı ve uzun bir iyileşme sürecini de beraberinde getirdiğini anlatan Doç.Dr.Erdoğan, "Hastalık sürecinin uzun ve sıkıntılı geçmesinin yanı sıra ehil olmayan ellerde şüpheli uygulamalara mahal vermemek için tırnak teli uygulamasını başlattık" dedi.

Tırnak teli uygulamasının hasta konforu için en doğru yöntem olduğunu bildiren Doç.Dr.Erdoğan, "3-5 dakikalık tel uygulaması ile hastalarımızı hemen parmak uçlarına kaldırıyoruz ve düzeldiklerini görebiliyoruz. Hastalar uygulama sonrası ayakkabılarını rahatlıkla giyerek evlerine gidebiliyorlar" bilgisini verdi.
Uygulamaya 7 yıl önce başladıklarını ve çok olumlu geri bildirimler aldıklarını aktaran Erdoğan, tırnak telinin tedaviye hemen cevap vermesi, günlük hayatı etkilememesi, ameliyat ve antibiyotik gerektirmemesi nedeniyle tercih edildiğini vurguladı.Doç Dr. Erdoğan, "Tel, tırnağın her iki köşesini tutacak şekilde monte edilerek uygulanıyor. Tel, tırnağı yukarıda tutarak cilt üzerindeki baskısını engelliyor" dedi.

İşlem hasta tarafından da uygulanabiliyor

Tel ile tırnak kenarındaki kızarıklığın ve ödemin gerilemesinin sağlandığını kaydeden Doç. Dr. Erdoğan Erdoğan, telin, tırnak yapısına göre bazı hastalarda bir hafta, bazı hastalarda ise bir yıla kadar tırnakta kalabildiğini, cihazın üstünün küçük bir parça ile kapatılması sayesinde de hastanın günlük yaşamının etkilenmediğini dile getirdi.

Tırnak teli tedavisinin, diş teli uygulamasıyla benzerlik taşıdığına değinen Doç. Dr. Erdoğan, tırnak telinin de dental materyaldan yapıldığını söyledi.Bu işlemin dermatologlar tarafından her yaştaki hasta grubuna uygulanabildiğini belirten Doç. Dr. ErdoğanErdoğan, konuyla ilgili dermatologlara eğitim verdiklerini bildirdi.
Doç. Dr. Erdoğan, tırnak teli uygulamasının basit bir işlem olduğunu, hasta tarafından da uygulayabileceğini ve bazı eczanelerde satıldığını sözlerine ekledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.