Tesettür kadınların fıtratında var

Tesettür kadınların fıtratında var

Medyada örneklerine sıkça rastladığımız haberler "Tesettür"ün kadının fıtratında olduğunu ispatlar nitelikte...

Haber Yorum: Nuran Şahin
RİSALEHABER -
“İstanbul Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup kız öğrenci Beyazıt kampüsü önünde toplanarak eylem yaptı. Özel bir güvenlik görevlisinin iki kız öğrenciye psikolojik şiddet uyguladığı ve tacizde bulunduğunu iddia etti.” DHA’dan servis edilen bu haber gibi benzer haberlerle sıklıkla karşılaşıyoruz. Bunun nedenlerini ve çözüm yolları konuşulur ve tartışılır.

istanbul-universitesinde-taciz-protestosu.jpg

Kur’an-ı Kerim Ahzâb süresi 59’da: “Ey peygamber; eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına söyle: Üstlerine örtü alsınlar. Bu, onların tanınıp da incitilmemeleri için daha elverişlidir.” Ayetiyle, tesettürü emrediyor ve kadınlar için fıtri olduğunu belirtiyor.

Bediüzzaman Said Nursi Risale-i Nur’da; tesettürün kadın fıtratı için gerekli olduğunun hikmetlerini sayar ve şöyle der: “Çünkü kadınlar hilkaten zayıf ve nazik olduklarından, kendilerini ve hayatından ziyade sevdiği yavrularını himaye edecek bir erkeğin himaye ve yardımına muhtaç bulunduğundan, kendini sevdirmek ve nefret ettirmemek ve istiskale mâruz kalmamak için fıtrî bir meyli var. …. Hem tecavüzden ve ittihamdan korkar; taarruza mâruz kalmamak fıtraten tesettür isterler…

Malûmdur ki, insan sevmediği ve istiskal ettiği adamların nazarından sıkılır, müteessir olur. Elbette açık saçıklık kıyafetine giren güzel bir kadın, bakmasına hoşlandığı nâmahrem erkeklerden onda iki üçü varsa, yedi sekizinden istiskal eder. Hem tefahhuş ve tefessüh etmeyen bir güzel kadın, nazik ve serîütteessür olduğundan, maddeten tesiri tecrübe edilen, belki semlendiren pis nazarlardan elbette sıkılır. Hattâ işitiyoruz, açık saçıklık yeri olan Avrupa'da çok kadınlar, bu dikkat-i nazardan sıkılarak, "Bu alçaklar bizi göz hapsine alıp sıkıyorlar" diye polislere şekvâ ediyorlar. (Lem’alar)”

Avrupa kadınlarının şikayet ettiği aynı durum bizim ülkemizde de yaşanıyorsa, medeniyeti sefihe’nin hangi ahlakını alıyoruz. Tesettür Şefkat kahramanı kadınları sukuttan, zilletten ve manevi esaretten ve sefaletten kurtarıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.