Terleme sorununa adaçayıyla çözüm

Terleme sorununa adaçayıyla çözüm

Rekor sıcakların yaşandığı bugünlerde uzmanlar terlemeye doğal çözüm getirdi. Günde iki fincan adaçayı içmek aşırı terlemeyi yüzde 50 azaltıyor.

Uzmanlar terlemeden rahat bir gün veya gece geçirmek isteyenlere adaçayını kullanmasını önerdi. Sıcak ve nemli havanın yol açtığı aşırı terleme sorunun günlük hayatta bir takım olumsuzluklara yol açtığını vurgulayan Dr. Ömer Coşkun, “Oturduğumuz yerde, çalışırken, hatta gece uyurken bile aşırı terlemeler gözlenmektedir. Sıcak havanın etkisiyle artış gösteren terlemelerde vücut ısısını korumak, rahat bir gün ve gece geçirmek için adaçayı son derece etkilidir. Adaçayı aşırı terlemenin önüne yüzde 50 oranında geçebilir. 21 gün boyunca düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde kişiler istenilen sonuca ulaşabileceklerdir” dedi.

Aşırısı mideye zarar

Adaçayının önemine dikkat çeken Dr. Coşkun, “Tarih boyunca hem gıda olarak hem de sağlığa faydaları ile bir tedavi aracı olarak geniş çaplı kullanılmıştır ve günümüzde artarak kullanılmaya devam edilmektedir. Ada çayını, bir fincan kaynar suda demlendirin ve günde 2 defa için. Fazla miktarda tüketildiğinde mideyi rahatsız edebilir, tansiyonu yükseltebilir, rahim kaslarını uyardığından gebelik süresince kullanılmamalıdır” diye konuştu.

BAŞ AĞRISINA DA BİRE BİR

Antioksidanlar ve K vitamini yönünden zengin olan adaçayının vücuda pek çok faydası var.

-Sıcak adaçayı ile hazırlanmış kompresi karın bölgenize koyarak sindirim sorunlarından özellikle gaz oluşumundan kurtulabilirsiniz.

-Migren baş ağrıları için, Sıcak adaçayı içine bir bez batırın. Bunu alnınızın üzerine koyarak kompres yapın.

-Çalışırken adaçayı yudumlamak sadece sizi sağlıklı tutmakla kalmayıp öğrendiklerinizi de korumaya yardımcıdır.

-İshal tedavisinde soğuk adaçayı günde 2-4 bardak arasında önerilir.

-Kesikler ve yaralar için soğuk adaçayı ile kesik ve yaralar üzerine kompres yapılarak rahatlama ve daha hızlı iyileşme sağlanabilir.

Star

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.