Teravih farz mıdır? Teravih namazının hükmü nedir?

Teravih farz mıdır? Teravih namazının hükmü nedir?

11 ayın sultanı Ramazan kapıda. Ramazan ayı bu gece kılınacak teravih namazı ile başlıyor. Ardından ilk sahur ve ilk oruç ile Ramazan karşılanacak. Mü'minler Teravih namazı farz mıdır? sorusuna yanıt arıyor.

İlk teravih bu akşam Türkiye'deki tüm camilerde kılınacak. Teravih Namazları Ramazan ayında yatsı namazı ile birlikte kılınmaktadır. Pek çok Müslüman Ramazan ayında teravih namazı için camileri doldurur. Peki teravih namazı farz mıdır? Teravih namazının hükmü nedir?

Teravih Namazı Ramazan aylarında yatsı namazı ile birlikte kılınan 20 rekatlık bir namazdır. Bu 20 rekat 4'er rekat veya 2'şer rekat olarak kılınabilir. Peygamber Efendimiz zamanında başlayan teravih namazları Dört Halife döneminde devam etmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır.

TERAVİH NAMAZI FARZ MIDIR?

Ramazan ayında kılınan teravih namazları farz değildir. Peygamber Efendimiz'in yatsı namazlarından önce kıldığı nafile bir namazdır. Teravih namazının hükmü sünnettir.

Teravih Namazı ile ilgili Hazreti Aişe (as) şunları söylemiştir;

"Resûlullah (asm) bir gece mescidde nafile namaz kılmıştı. Birçok kimse de ona uyarak namaz kıldı.

Sabah olunca "Resûlullah geceleyin mescidde namaz kıldı" diye konuştular. Ertesi gece de Efendimiz (asm) namaz kıldı. Halk yine olanları konuştu, katılacakların sayısı iyice arttı. Üçüncü veya dördüncü gece halk yine toplandı. Öyle ki mescid, insanları alamayacak hâle gelmişti. Ancak Peygamberimiz (asm) bu dördüncü gecede yanlarına çıkmadı."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.