TBMM Başkanı, İsrail'e yanaşan Arap devletlerini Said Nursi'nin sözü ile uyardı

TBMM Başkanı, İsrail'e yanaşan Arap devletlerini Said Nursi'nin sözü ile uyardı

İsrail'in daha sonrası Siyonizmin esas meselesi Nil'den Fırat'a kadar Büyük İsrail'i gerçekleştirmektir

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bahçelievler'de, Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun yeni binasının açılış töreni ve "29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" kapsamında düzenlenen programa katıldı. 

Konuşmasında, 29 Kasım'ın, Birleşmiş Milletler tarafından da Filistin Halkı ile Dayanışma Günü olarak ilan edilmiş bir gün olduğunu hatırlatan Şentop, böyle bir günde Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun İstanbul'daki bu merkezini açtıklarını dile getirdi.

Bu işe öncülük edenlere teşekkürlerini sunan Şentop, "İnşallah bu merkez, Filistin ve Kudüs davasında önemli görüşmelerin, toplantıların yapıldığı bir yer olacak." dedi.

Küdüs davasının, Filistinlilerin, Arapların, sadece İslam dünyasının meselesinden ibaret olmadığını belirten Şentop, "Aslında hukuka inanan vicdan sahibi hangi ırktan, dinden, siyasi görüşten olursa olsun bütün insanların davasıdır. Bu bakımdan uluslararası nitelikte bir platformla bu davayı gütmek, bu davanın peşinde olmak, bu dava için mücadele etmek, gayret sarf etmek çok önemli. Parlamenterler Arası Kudüs Platformu, 73 ülkeden parlamenterlerin bulunduğu, 1500'ün üzerinde parlamenterin içinde yer aldığı ve dünyanın her tarafından parlamenterlerin omuz omuza mücadele ettiği bir platform. Bu sebeple bu mücadeleyi hak ettiği bir şekilde savunabilecek bir platform." diye konuştu.

Siyonizmin esas meselesi Büyük İsrail'i gerçekleştirmektir

"Küdüs meselesi niye dünyanın meselesidir?" derken bunu iki boyutu itibarıyla söylediğini aktaran Şentop, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun birincisini biraz daha dar anlamda izah etmek isterim. İsrail'in işgal ettiği Kudüs, İsrail bakımından bir nihai hedef değil önemli bir merkezdir. İsrail'in daha sonrası Siyonizmin esas meselesi Nil'den Fırat'a kadar Büyük İsrail'i gerçekleştirmektir. Bu sadece Nil'den Fırat'a kadar olan coğrafyadaki ülkeleri, halkları, devletleri ilgilendiren bir konu değil, Ortadoğu'nun bütününü, Ortadoğu ile beraber dünya barışını da tehdit eden bir hedef, bir idealdir. Dolayısıyla İsrail'in bu hedeflerine bigane kalırsak, bunları göz önüne almadan mevzuya bakacak olursak o zaman önümüzdeki büyük tehdidi görmezlikten geliriz. Dolayısıyla bu zalim iştihanın bir yerde durdurulması lazımdır. 

Maalesef bazı Arap ülkelerinin bu tarihi derinlikten, tabii bu tarihi derinlik aynı zamanda istikbale yönelik bir perspektif sunuyor. Bu perspektiften mahrum olarak meseleye baktığını görüyoruz. Başta BAE olmak üzere onunla beraber hareket eden, tamamen bir kabile anlayışıyla, kabile reisi anlayışıyla dünya meselelerini, bölge meselelerini anlamaya çalışan bazı ülkelerin aslında sadece Kudüs davasına değil, kendi halklarına, kendi inançlarına ihanet ettiğini ifade etmek isterim."

O tahabbüb duydukları başta İsrail olmak üzere

Said-i Nursi'nin "Aç canavara karşı tahabbüb, onun merhametini değil, iştihasını arttırır. Üstelik diş ve tırnaklarının da kirasını ister" sözünü hatırlatan Şentop, "Dolayısıyla başta İsrail olmak üzere onun arkasındaki bazı devletlerin kucağında oturarak Türkiye'ye çemkirmeye çalışan bazı şuursuz devletlerin, devlet reislerinin yaptığı şey de budur. En kısa zamanda o tahabbüb duydukları başta İsrail olmak üzere onunla beraber hareket eden bazı büyük devletlerin temsilcileri ilk fırsatta onlara karşı harekete geçecek, üstelik zaten alıyorlar dişlerinin ve tırnaklarının da kirasını alacaklar, alıyorlar, almaya da devam ediyorlar. " dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.