TBMM başkanı İsmail Kahraman kimdir?

TBMM başkanı İsmail Kahraman kimdir?

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" demesi bir numaralı gündem konusu oldu. Peki İsmail Kahraman kimdir ?

İsmail Kahraman’ın laiklik ile ilgili yeni anayada olmamalıdır sözü tartışılıyor. İsmail Kahraman, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR’in düzenlediği , “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” konulu konferansında ‘Yeni anayasada laiklik olmamalıdır’ dedi. Peki İsmail Kahraman kimdir? 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı.

Refah Partisi’nden 19. ve Fazilet Partisi’nden 20. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Hükûmeti’nde Kültür Bakanı olarak görev aldı.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak 26. Dönem İstanbul milletvekili seçildi. 18 Kasım 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Meclis Başkan adayı olarak açıklandı.  22 Kasım 2015 tarihinde 3. oylama sonucu almış olduğu 316 oyla TBMM Başkanı seçildi.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.